ARUANNE LUGEJALE Ajalehes tehakse nüüd grimmi

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Postimees TV tehnikajuhi-produtsendi Rasmus Puksmanni sõnul suudab tema meeskond sündmustele reageerida kiiresti ja korraldada kiiresti otseülekanne ükskõik kust Eestimaa nurgast.
Postimees TV tehnikajuhi-produtsendi Rasmus Puksmanni sõnul suudab tema meeskond sündmustele reageerida kiiresti ja korraldada kiiresti otseülekanne ükskõik kust Eestimaa nurgast. Foto: Madis Veltman

Postimees ei tähenda juba ammu enam üksnes ajalehte ega piirdu levi laiendamisel ainult veebiga. Postimees teeb üha rohkem ka televisiooni.

Kui tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa, tume triiksärk seljas, üleeile hilisel hommikul Postimehe toimetusse saabus, pidas Mart Normet, kes juhtinud kaks hooaega Kanal 2s «Öökülalise» saadet, vajalikuks talle öelda: «Henrik, saad sa aru, et me oleme ajalehes.»

Neile vaatasid vastu profitelekaamerad ja suur leedekraan.

Normet tunnistab, et Roonemaale öeldu sisaldas heas mõttes irooniat. Jah, faktiliselt olid nad ajalehetoimetuses, aga sisuliselt hakkasid tegema hoopis televisiooni. Kell 11 algas Postimehe veebiküljel otsesaade «Mis uudist?».

Postimees on küll rohkem kui poolteist sajandit vana ajaleht, aga ei ole enam ammu ainult ajaleht. Postimees tähendab ja hõlmab ka televisiooni, millel, tõsi, ei ole küll oma päevaprogrammi, nagu ETV-l või Kanal 2-l, aga mis teeb samamoodi saateid ja otseülekandeid. Ainult et neid näeb Postimehe veebiküljel.

Seda ekraanilt nähtavat muutust ja arengut Postimehe toimetuses ilmestab tabavalt Normeti tõdemus: «See, et ajalehes tehakse grimmi, on väga naljakas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles