PPA esimene ohuteavitus jõudis kohale hilinemisega ja liiga paljudele (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Hommikul kella 7 ja 8 vahel juhtunud õnnetuse kohta saabusid teated inimeste telefonidesse veel kella 10 ja 11 ajal.
Hommikul kella 7 ja 8 vahel juhtunud õnnetuse kohta saabusid teated inimeste telefonidesse veel kella 10 ja 11 ajal. Foto: Erik Prozes

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) saatis üleeile hommikul Tallinna ringteel juhtunud liiklusõnnetuse kohta ohuteavituse ligi 350 000 inimesele, kellest paljud said selle kätte mitu tundi hiljem.

11 sõidukit sattus Lagedi lähedal Tallinna ringteel ahelavariisse hommikul kella 7 ja 8 vahel. Ohuteade õnnetuse kohta ja soovitus Lagedi ümbruses ringteed vältida saadeti kümne kilomeetri raadiuses viibivatele mobiiltelefonidele. Tagantjärele tunnistavad asjaosalised, et nii mõnigi asi läks seekord viltu, aga sellest võetakse õppust ja järgmine kord ollakse targemad. Põhja prefektuuri operatiivjuht Taavi Kirss ütles Postimehele, et PPA kasutas ohuteavitust reaalse juhtumi puhul üleeile esimest korda. «Ideest kuni sõnumi reaalse väljasaatmiseni on vaja läbida mitu sammu, mis kõik võtavad aega. Alates suhtlusest häirekeskuse kolleegidega, kes on sõnumi väljasaatjad, teksti kokkupanemisest ja tõlkimisest kuni ohuala määramiseni ning muude tehniliste aspektideni,» rääkis Kirss.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles