Kuku Raadio «Keskpäevatunnis» arutasid Priit Hõbemägi, Ignar Fjuk ja Ainar Ruussaar Tõnis Möldri ja katuserahade, Kaja Kallase ja Andrus Ansipi vastaseisu, koolide edetabeli ja personaalse riigi üle.

Fjuki sõnul on katuserahasid aastakümneid saatnud ühiskonnas kriitika. «Ja mitte selle pärast, et raha tuulde loobitaks, sest enamasti leiab see raha ju õige kasutaja. Kriitika tuleneb sellest, et suures osas on tegemist mõjuvõimuga kauplemisega, häälte ostmisega, tõsist korruptsiooniohtu sisaldava tegevusega,» rääkis Fjuk. «Ja siis öeldakse meile riigikogust, et vastutab fraktsioon. Huvitav, mille eest ja kuidas see fraktsioon vastutab?» lisas ta, viidates Isamaa liikme Aivar Koka sõnadele vastsele Isamaa liikmele Tõnis Möldrile esitatud kahtlustuse kohta.

«Eelmise aasta märtsis, koalitsiooniläbirääkimiste ajal ütles Võrklaev, et nemad on aastaid olnud seda meelt, et katuseraha ei peaks jagama. Ja ta ütles, et kõigil peaks olema võrdne võimalus regionaalsete investeeringute jagamises osaleda. Katuserahade jama lõpeb ära ja tulevad regionaalsed investeeringud, lubas Võrklaed. Kuna 2023. aasta eelarve oli juba kinnitatud ja katuserahad ära jagatud, siis jäi asi 2024. aastasse. Äsja kinnitas üks usaldusväärne riigikogu poliitik, et katuserahade jagamine ongi ära lõpetatud,» rääkis Hõbemägi.

Kommentaarid (12)
Copy