Isegi kõhklust ei tekkinud: kaitseväe järgmine juht sai komisjonis täieliku toetuse (7)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kolonel Andrus Merilo.
Kolonel Andrus Merilo. Foto: Marianne Loorents

Kaitseväe juhataja kandidaat kolonel Andrus Merilo läbis täna riigikaitsekomisjoni tuleproovi ja sai konsensusliku toetuse. Oma visioonis on tal mõttes muudatused seoses ajateenistusega ning teiste väeliikide veelgi tõhusam hõlmamine kaitseväe otsuste tegemisse.

Täna kell 11 alanud istung kestis kaks tundi ning 1. jalaväebrigaadi ülema asumisele kaitseväe tüüri juurde vastuseisu ei olnud. EKRE esindaja Leo Kunnase sõnul ei tekkinud kellelgi isegi kõhklust, kas võiks tema kandidatuuri hääletusele panna. «Oli näha, et Merilo oli põhjalikult valmistunud,» märkis Kunnas ning tõi välja, et võrreldes kõikide teiste kandidaatidega on Merilol kõige rohkem vahetut sõjalist kogemust, mis praegusel ajal võib olla määrava tähtsusega.

«Ta on väga professionaalne, tõeline sõjaväelane,» rõhutas komisjoni liige Meelis Kiili (RE) ning avaldas veendumust, et Merilos on palju potentsiaali saada väga heaks kaitseväe juhatajaks. Raimond Kaljulaid (SDE) nimetas kohtumist siiraks ja avatud mõttevahetuseks. «Kolonel Merilo jättis väga sirgjoonelise mulje,» lisas Kaljulaid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles