ETTEVAATUST Politsei: jäävihm on kaasa toonud ootamatu libeduse (1)

Postimees
Copy
Libedad tänavad. Pilt on illustreeriv.
Libedad tänavad. Pilt on illustreeriv. Foto: Remo Tõnismäe

Keskkonnagentuur on edastanud tänaseks õhtuks, eelolevaks ööks ja homseks jäävihma ja lumesaju hoiatuse, mistõttu on teeolud kohati väga keerulised. Hoiatuse on saanud mitmed maakonnad üle Eesti - Põlva-, Võru, Viljandi-, Pärnu ja ka Saare maakond.

Lume, lörtsisaju, jäävihma tõttu esineb teedel ohtlikult libedaid lõike. Olukorra muudab keerukamaks ka tugev tuul. Siin-seal on juhtunud juba ka mõned liiklusõnnetused. Näiteks kaotas üks autojuht Pärnumaal täna õhtul kella poole üheksa ajal libedal teel kontrolli oma auto üle ning sõitis teepiirdesse. Inimesed kokkupõrkes õnneks viga ei saanud ning avarii liiklust ei seganud. Ka teised avariid on seni õnneks päädinud plekimõlkimistega.

PPA vastutava politseiametniku Maxim Korzini sõnul on jäävihm, lörtsi- ja lumesadu toonud teedel kaasa ootamatu libeduse. «Ühtviisi raskeks on muutunud teeolud nii linnas kui ka asulavälistel teedel ning nii jalakäijatel kui ka autojuhtidel tuleb olla praegustes oludes liikudes ettevaatlikud,» märkis Korzin.

«Kuivõrd ilm järgnevate tundide jooksul ei parane, siis on ilma- ja teeolude jälgimine, jõukohase sõidukiiruse valimine ja piisava pikivahe hoidmine need aabitsatõed, millega iga sõidukijuht praegu arvestama peab. Kui tingimata on öötundidel tarvis liiklusesse minna, siis libedates teeoludes liigeldes ei tohi kindlasti taga ajada lubatud suurimat kiirust, vaid pigem tasub sõita aeglasemalt, rahulikult ja möödasõite vältides,» rääkis PPA vastutav politseiametnik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles