Juudi kogukonna juhi sõnul ei tule juudi gümnaasiumi sulgemine kõne allagi (4)

Mai-Brit Jürman
, ajakirjanik
Copy
Tallinna juudi kooli direktriss Elina Beilinson usub, et mõte väikegümnaasiumid sulgeda on haridus- ja teadusministeeriumi kauaaegne plaan, mis nüüd taas päevakorda tuli.
Tallinna juudi kooli direktriss Elina Beilinson usub, et mõte väikegümnaasiumid sulgeda on haridus- ja teadusministeeriumi kauaaegne plaan, mis nüüd taas päevakorda tuli. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadus­minis­tee­riumi plaan sulgeda alla saja õpilasega gümnaa­siumid tuli teiste seas ebameeldiva üllatusena Tallinna juudi koolile, mille gümnaasiumiosas õpib praegu 95 noort.

Juudi kooli direktor Elina Beilinson ütles Postimehele, et on väikegümnaasiumide sulgemise mõttest ka varem kuulnud, aga tema kui koolijuhiga pole keegi asja arutanud. «Ma arvan, et see on lihtsalt nende (ministeeriumi – toim) seisukoht. Meie kooli sulgemisest pole ma rääkinud ei selle pidajaga, kelleks on Tallinna linn, ega ka kellegi teisega,» lausus ta. Beilinsoni sõnul tuleb juudi kooli gümnaasiumiosa tulevik selgeks teha läbirääkimiste käigus. «Kuna need ei ole alanud, ei suhtu ma olukorda ülemäära pessimistlikult,» mainis koolijuht. «Ma ei võtaks asja praegu nii tõsiselt. See on plaan, aga võib-olla ka läbirääkimiste teema. Meie tahame teada, mis sellega kaasneb.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles