Linn kavandab Piritale uut lasteaeda

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Lepiku lasteaia planeeringu eskiislahendus.
Lepiku lasteaia planeeringu eskiislahendus. Foto: Oliver Alver

Tallinna linnavalitsus algatas tänasel istungil Lepiku tee 18 kinnistu detailplaneeringu koostamise, mille eesmärk on anda ehitusõigus Piritale uue lasteaia ehitamiseks.

Abilinnapea Madle Lippuse sõnul soovitakse Lepiku kinnistule rajada terviklik väliruum, sealhulgas uushaljastus ja mängualade lahendus, mis on võimalikult loodust säästev ja väärtustaks olemasolevat looduslikku keskkonda. «Lepiku asumisse lasteaia kavandamine on osa linna uuest strateegilisest suunast, mille eesmärk on luua uusi lasteaiakohti piirkondadesse, kus kodulähedased lasteaiad puuduvad. Lasteaedade asukoha valik lähtub ruumilisest analüüsist, mis arvestab linlaste elukohti ja jalgsikäigu teekondi ning pikkusi. Selle põhjal oleme koostanud pingerea uutest lasteaedadest, mille ehitamine leevendab lasteaiakohtade puudust eelkõige just nendes piirkondades, kus neid hetkel lihtsalt ei ole,» rääkis Lippus.

«See võimaldab kohalikel elanikel viia oma lapsed kodu lähedal asuvasse lasteaeda, mis tagab neile toetava keskkonna nii mängimiseks kui ka õppimiseks. Lisaks leevendab uus hoone suhteliselt noore elanikkonnaga kasvava linnaosa lasteaiakohtade puudust,» lisas Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Planeeritav ala asub Pirita linnaosas Sirptiiva ja Udeselja tänavate vahelisel 2,12 hektari suurusel alal. Hoone on kuni kolme maapealse korrusega ning ühe maa-aluse korrusega. Viimane korrus kavandatakse katusekorrusena. Lasteaia hoonesse kavandatakse vähemalt kaheksa rühma ja laste ujumisbassein.

Hoonest lõuna poole kavandatakse lastele mõeldud hooviala ja sissepääsud rühmadesse. Selliselt säilib maksimaalselt olemasolev kõrghaljastus ning piisav haljaspuhver naaberkruntidega. Kinnistu vahetult eramutega piirnev lõunapoolne ala jääb heakorrastatud parkmetsaks, kuhu ei kavandata lastele mõeldud mänguvahendeid, vaid ala kasutatakse loodusõppeks.

Detailplaneeringu algatamisettepaneku juures oleva eskiislahenduse koostas arhitekt Oliver Alver linnaplaneerimise ametist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles