Riigikogu kõnetooli tulnud Kalle Grünthal asus istungit segama (7)

BNS
Copy
Kalle Grünthal
Kalle Grünthal Foto: Teele Toova

Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi soovis kolmapäeva pärastlõunal teha algust automaksu eelnõu esimese lugemisega, kuid fraktsioonitu saadik Kalle Grünthal kõndis kõnepulti ning asus istungit segama.

Mida kella 15.15 ajal kõnepulti marssinud Grünthal öelda soovis, jäi videoülekandes selgusetuks, sest Kivimägi lasi kõnepuldi mikrofoni välja lülitada.

Seejärel andis Kivimägi sõna automaksu eelnõu tutvustama tulnud rahandusminister Mart Võrklaevale, kuid kuna kõnepuldis oli ikka Grünthal, asus Võrklaev ettekannet tegema kohalt, kus arupärimiste ajal istuvad valitsuse liikmed. Seepeale kostus saalist segav heli.

Kui Isamaa fraktsiooni juht Helir-Valdor Seeder märkis, et nii pole võimalik ettekandjat kuulata, võttis Kivimägi viieminutise vaheaja. Selle lõppedes oli Grünthal kõnepuldi vabastanud ja Võrklaev sai seal asuda eelnõu tutvustama.

Küll aga hakkas taas riigikogu saalist kostma segav heli, mille peale märkis riigikogu aseesimees, et ettekandjat on asunud segama Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, ja see on taunimisväärne.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles