Välisminister Tsahkna Varssavis: me ei karda Ukraina võidu eest seista

Postimees
Copy
Eesti ja Poola välisministri kohtumine Varssavis.
Eesti ja Poola välisministri kohtumine Varssavis. Foto: Välisministeerium

Välisminister Margus Tsahkna viibis kolmapäeval visiidil Varssavis, kus ta kohtus oma kolleegi, Poola välisministri Radosław Sikorski ja Poola seimi väliskomisjoni esimehe Pawel Kowaliga. Eesti välisminister rõhutas, et Ukraina liitumine NATOga peab aktiivselt edasi liikuma.

Välisministrid keskendusid peamiselt eelseisevale NATO Washingtoni tippkohtumisele, kust mõlemad ministrid ootavad Ukrainale selgeid sõnumeid allianssiga liitumise teekonnal. «Peame seisma selle eest, et Ukraina liitumine liiguks aktiivselt edasi. Me ei tohi jääda toppama Vilniuses kokku lepitud sammudesse,» ütles Tsahkna.

Arutati ka Ukraina eurointegratsiooni ning seda, kuidas saame ukrainlasi selles protsessis toetada. «Peame töötama selle nimel, et Ukraina saaks peatselt läbirääkimisraamistiku, mille toel tempokalt edasi liikuda,» ütles Tsahkna. «Lisaks käib töö selle nimel, et külmutatud varade kasutuselevõtt Euroopa Liidu tasandil muutuks veel olulisemaks küsimuseks ning Eesti eeskujul saaks kasutusele võtta mitte ainult tõkestatud varade haldamisest saadava tulu, vaid ka varad ise. Ukraina tuleb üles ehitada selle rahaga juba nüüd,» rõhutas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles