Eksperdid peavad Vene hübriidoperatsiooni peaeesmärgiks pingete tekitamist (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eerik-Niiles Kross (RE) tõdes, et kui viimaste sündmuste seotus Vene eriteenistusega on tõendatud, on igal juhul tegemist eskalatsiooniga.
Eerik-Niiles Kross (RE) tõdes, et kui viimaste sündmuste seotus Vene eriteenistusega on tõendatud, on igal juhul tegemist eskalatsiooniga. Foto: Taavi Sepp

Julgeolekuekspertide Eerik-Niiles Krossi ja Raivo Aegi hinnangul on Vene eriteenistuste eesmärk tekitada ühiskonnas hirmu ja ebastabiilsust, samas ei ole see midagi uut ja Venemaa on sarnast tegevust harrastanud Euroopa riikide suunal juba pikemat aega.

Riigikogu liige Eerik-Niiles Kross (RE) tõdes, et kui viimaste sündmuste seotus Vene eriteenistusega on tõendatud, on igal juhul tegemist eskalatsiooniga.

«Sellise tegevuse eesmärk on tekitada hirmu ja luua ettekujutust, et meil on jõude, kes on valmis valitsuse ja kehtiva korra vastu astuma. See ei pruugi olla ehtne, aga kui sellist tegevust importida, õnnestub võib-olla mõned söed põlema saada. Tundub, et ka viimaste sündmuste taga on mingisugune destabiliseerimiskatse. Tasand, millel nad tegutsevad, on ühest küljest üha agressiivsem ja teistest küljest mitte nii varjatud, kui varasematel aegadel,» ütles Kross.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles