Politseinikud pidasid Tallinnas kinni narkokuritegudes kahtlustatava 49-aastase mehe

BNS
Copy

Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidasid eelmisel nädalal Tallinnas kinni mehe, keda kahtlustatakse suures koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises ja Ida-Virumaale vahendamises.

Ida prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juhi Dmitri Kabanovi sõnul leiti mehe kinnipidamise ning läbiotsimise käigus ligi 1 kilo amfetamiini ja lisaks nii ecstasy tablette, kanepit kui ka sularaha. «Meile teadaolevalt on kinnipeetud mees vahendanud keelatud aineid Ida-Virumaa diileritele, kes on neid piirkonnas edasi levitanud ja kohalike elanikeni viinud,» selgitas Kabanov.

Narkootilised ained on eluohtlikud ja üksnes möödunud aastal suri narkootikumide tarvitamise tagajärjel 117 inimest, mis on viimaste aastate suurim number. «Politsei peamine eesmärk on piirata narkootikumide turgu ja müüki, et seeläbi vähendada nende kättesaadavust Eesti inimestele. Oluline on mõista, et uimastiäri on organiseeritud kuritegevus. Iga inimene, kes narkootikume ostab, toetab sellega kuritegevuse jätkumist,» lisas narko- ja organiseeritud kuritegevuse talituse juht.

16. veebruaril nõustus Viru maakohus prokuratuuri seisukohtadega ning narkokuritegudes kahtlustatav 49-aastane mees võeti kaheks kuuks vahi alla. Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikku käitlemist. Menetlust teeb Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles