SAMI Grupp: tulekahju Saue tootmishoones ei mõjuta ettevõtte tööd

Postimees
Copy
Saue vallas Tule tänaval on tööstushoones tulekahju.
Saue vallas Tule tänaval on tööstushoones tulekahju. Foto: Karel Reisenbuk

SAMI Grupp, kelle ühes hoones Sauel toimus eile tulekahju, jätkab oma tegevust teistes tootmisüksustes ning põleng otseselt ei mõjuta ettevõtte tööd. Tulekahju tekkepõhjuseid selgitab Päästeamet, kuid see ei juhtunud tootmisprotsessi tulemusel.

«Töödejuhataja ja vahetuse juht märkasid pisut peale kella 16, pärast tööpäeva lõppu, et seina seest, millega toimetasid palgatud ehitajad, tuleb suitsu. Helistasime kohe Häirekeskusesse, mille peale tuli Päästeamet suurte jõududega kiiresti kohale. Õnneks olid töötajad juba töölt lahkunud ja ükski inimene tulekahjus viga ei saanud,» kirjeldas eilseid sündmusi SAMI Grupi juhatuse esimees Gert Jugala.

Hoone ei süttinud tootmisprotsessi tulemusel. «Kuigi tulekahju tekkepõhjustega tegeleb Päästeamet, sai meie hinnangul põleng alguse ehitustöödest, mida teostas hanke korras palgatud ehitusettevõte,» rääkis Jugala.

Suurem põleng piirdus esialgsel hinnangul seina- ja katusekattematerjalidega. SAMI tootmishoonetes on loodud korralikud tuleohutussüsteemid, mis toimisid Päästeameti kinnitusel ka eilse põlengu puhul efektiivselt.

«Täname Päästeametit kiire reageerimise eest. Tänu nende tublile tööle õnnestus tuli isoleerida ja ilmselt säästa suur osa väärtuslikke seadmeid,» ütles Jugala.

«Tootmine jätkub teistes tootmisüksustes ja suudame oma tellimused klientide eest täita. Töö ei katke,» kinnitas Jugala. Kahjude selgitamine seisab alles ees. Hooned olid kindlustatud.

SAMI on ligi 35-aastase kogemusega kaasaegne Eesti tööstusliku tootmise ettevõtete grupp,kes konstrueerib ja valmistab põhjamaade karmidesse ning muutlikesse kliimaoludesse vastupidavaid teehooldusmasinaid alates lumesahkadest kuni harjade ja niidukiteni. Lisaks valmistab SAMI Gupp oma tehastes Avant laaduritele tööseadmeid. Enamik ettevõtte toodangust eksporditakse.

SAMI on rajanud Saue, Valga ja Otepää tehastesse automatiseeritud kõrgtehnoloogilise tootmise, kus rakendatakse masinaehituse kõige kaasaegsemaid insenerilahendusi. Ettevõtte tehastes töötab ligi 200 oma ala spetsialisti, alates masinaehituse inseneridest kuni tippkeevitajateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles