Tallinna tänavad puhastatakse kasutuks muutunud suunaviitadest (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Suunaviidad Mustamäe tee ja Forelli tänava ristmikul.
Suunaviidad Mustamäe tee ja Forelli tänava ristmikul. Foto: Ilja Matusihis

Tallinnal on plaanis järk-järgult vähendada tänavaruumi risustavaid, liiklejate tähelepanu koormavaid ning digiajastul kasutuks muutunud suunaviitu.

Edaspidi jäävad tänavapostidele alles vaid mõne olulise avaliku asutuse või sihtkoha viidad, kuid ettevõtete asukohti markeerivad tähised kaovad.

Tallinna transpordiameti juhataja Indrek Gailan selgitas, et suunaviitade vähendamise eesmärk on korrastada linnakeskkonda. «Vajalik on süsteemne lähenemine, sest linnas on kohti, kus erinevaid viitasid on väga palju kobaras koos, mis rikuvad tänavate visuaalset ilmet,» ütles Gailan.

«Lisaks toetab korrastamise mõtet see, et traditsiooniline viis, kuidas suunaviitasid on varem tänavapostidel kasutatud sihtkohtade leidmisel, on muutunud digitaalsete navigeerimisvahendite tõttu üha vähem vajalikuks. Kõik olulised sihtkohad on juba leitavad populaarsete rakenduste, nagu Waze'i, Google Mapsi või kodulehtede abil aadressi järgi. Seetõttu ei näe me suunaviitade täiendava lisamise vajadust ning alustame nende järk-järgulist vähendamist,» lisas Gailan.

Uusi suunaviitu ega teeninduskohamärke ei paigaldata ja vanade likvideerimine toimub esialgu tänavate kaupa, näiteks rekonstrueerimise käigus. Praeguseks on ettevõtete asukohti tähistavaid suunaviitu juba eemaldatud näiteks Kadaka teel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles