Oleviste kirik katab taas puuduses inimestele riigi sünnipäeva eel laua (2)

BNS
Copy
Oleviste kirik katab riigi sünnipäeval taas kodututele laua.
Oleviste kirik katab riigi sünnipäeval taas kodututele laua. Foto: Oleviste hoolekanne

Tallinnas Oleviste kirikus toimub reedel taas traditsiooniline vabariigi aastapäeva kontsert-jumalateenistus ja vastuvõtt vähekindlustatud ja koduta inimestele.

Oleviste Hoolekande esindaja Riina Solmani sõnul on nad koos vahvate liikmetega juba 23 aastat kutsunud puuduses inimesi riigi aastapäeva tähistama. «Viimaste aastate kriiside tulemusel on elukalliduse tõus oma töö teinud,» rääkis Solman, lisades, et maksutõusud on viinud raskustesse ka paljud need pered, kes seni on suutnud omadega hakkama saada.

«Samas on Eesti sünnipäev vaid kord aastas ja seda rõõmu tuleb jagada kõigiga,» ütles Solman.

Tema sõnul on soovijatel võimalus aidata katta vähekindlustatud inimeste kohvilauda. Teretulnud on kilu- ja singivõileivad, puuviljad, maiustused ja küpsetised. «Oma toiduannetus too palun reede hommikuks Oleviste kirikusse Lai tänav 50. Rahalised annetused on oodatud Oleviste kodutute kontole EE911010220025984010,» kutsus Solman üles. 

Enne kohvilauda toimub kirikus kontsert. Trompetil esineb Mihkel Metsala, üles astuvad kodutute patroon Reet Linna, teda saadab Are Jaama, Ingrid Hõbemägi ja Tõnu Laikre ning ansambel Robirohi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles