GALERII Viru keskuses saab näha parimaid pressifotosid

Postimees
Copy
Näituse «Eesti pressifoto 2023» avamine Viru keskuses. Tairo Lutter rebib paberit võidupildilt.

 
Näituse «Eesti pressifoto 2023» avamine Viru keskuses. Tairo Lutter rebib paberit võidupildilt.  Foto: Eero Vabamägi

Eesti Pressifotograafide Liit koostöös Eesti Meediaettevõtete Liidu ning Canoni ja Overalliga avas kolmapäeval Tallinnas Viru keskuses traditsioonilise pressifotode näituse, kus on väljas 2023. aasta parimad fotod.

Samas avalikustati fotoauhindade võitjad.

Pressifoto rahvusvahelise žürii esimees oli Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov.

Näitus jääb Viru keskuses avatuks kuni 17. märtsini, edasi saab parimaid pressifotosid näha Tartus, Narvas, Pärnus, Rakveres, Jõhvis ning mujal Eestis. 

2023. aasta uudisfoto võitja on Raplamaa Sõnumid fotograaf Camilla Kännola fotoga «Elektrikute tööpäev».

2023. aasta uudisfoto võitja on Raplamaa Sõnumid fotograaf Camilla Kännola fotoga «Elektrikute tööpäev».
2023. aasta uudisfoto võitja on Raplamaa Sõnumid fotograaf Camilla Kännola fotoga «Elektrikute tööpäev». Foto: Camilla Kännola

«Novembri lõpus käis üle Eesti tugev tuisk ja lumesadu, mis jättis pimedasse tuhanded kodud. «Juhtmed lähevad pooleks,» selgitas Raplamaal 20 aastat elektrikuna töötanud Andrei Voropajev kohalikele ajakirjanikele, kes talle tormile järgnenud keerulistel päevadel töövarjuks läksid. Paks lumi kogunes elektriliinidele ja nii palju kui võimalik, tuli järjest liine puhastada. Üle Eesti oli neil päevil kahes vahetuses tööl üle 150 spetsialisti, kes külma ja paksu lund trotsides nägid vaeva, et tormirikked võimalikult kiiresti likvideerida. Fotol saavad liinid 6. detsembril puhtaks Raplamaal Palamulla külas.»

Parima olemusfoto auhinna sai Sven Tupits fotoga «​Tühistatud maestro».

Parima olemusfoto auhinna sai Sven Tupits fotoga «​Tühistatud maestro».
Parima olemusfoto auhinna sai Sven Tupits fotoga «​Tühistatud maestro». Foto: Sven Tupits

«Pühapäeval, 2. aprillil dirigeerib Kaarli kirikus toimuval palmipuudepüha kontserdil J. S. Bachi suurejoonelist Johannese passiooni Andres Mustoneni asemel Endrik Üksvärav. Viiuldajast dirigent ja tunnustatud vanamuusik Andres Mustonen jäeti kõrvale, kuna selgus, et ta esines märtsis Venemaal Novosibirskis koos muusikutega, kes on toetanud Vladimir Putini poliitikat Ukraina ja Krimmi suunal. Ka Eesti Kontsert lõpetas Mustoneniga koostöö.»

Parima spordifoto võitis Postimehe fotoreporter Tairo Lutter fotoga «Verine pingutus».

Parima spordifoto võitis Postimehe fotoreporter Tairo Lutter fotoga «Verine pingutus».
Parima spordifoto võitis Postimehe fotoreporter Tairo Lutter fotoga «Verine pingutus». Foto: Tairo Lutter

«Tippsport on ülim pingutus. Nii, et veri ninast väljas. Iluuisutaja Arlet Levandi pelvis Tallinnas peetud rahvusvahelisel iluuisutamise võistlusel meeste lühikavas 2. koha, saades kohtunikelt 76,34 punkti, mis tähistab tema isiklikku rekordit. Pilt on tehtud lühikava lõpusekunditel.»

Parima portreefoto auhinna sai Tairo Lutter Postimehest fotoga «Valus küsimus».

Parima portreefoto auhinna sai Tairo Lutter Postimehest fotoga «Valus küsimus».
Parima portreefoto auhinna sai Tairo Lutter Postimehest fotoga «Valus küsimus». Foto: Tairo Lutter

«Heategevusorganisatsiooni Slava Ukraini juht ja riigikogu liige Johanna-Maria Lehtme hetkel, kui ajakirjanik küsib: «Kas teil on või oli armusuhe Ukraina abiorganisatsiooni juhi Hennadi Vaskiviga?» Lehtme on saanud karmid süüdistused Ukrainale annetatud raha väärkasutamise kohta. Kas just isiklik suhe on olukorra põhjustanud? Mõni nädal hiljem teatas Johanna-Maria Lehtme, et loobub kohast riigikogus. Samuti kutsuti ta tagasi Slava Ukraini juhatuse liikme kohalt.»

Sama fotoga võitis Lutter ka aasta pressifoto 2023 preemia.

Vasakult uudisfoto kategooria võitja Camilla Kännaola Raplamaa Sõnumitest, aasta pressifoto, portreefoto ja spordifoto võitja Tairo Lutter, olemusfoto kategooria võitja Sven Tupits.
Vasakult uudisfoto kategooria võitja Camilla Kännaola Raplamaa Sõnumitest, aasta pressifoto, portreefoto ja spordifoto võitja Tairo Lutter, olemusfoto kategooria võitja Sven Tupits. Foto: Eero Vabamägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles