Päästeliit andis Ukrainale üle uue abisaadetise

BNS
Copy
Abisaadetis.
Abisaadetis. Foto: Päästeliit.

Päästeliidu esindus kohtus kolmapäeval Kiievis Ukraina päästeteenistuse juhtkonnaga ning andis üle demineerijatele uue abisaadetise.

Vabatahtlikke päästjaid ühendav katuseorganisatsioon Päästeliit toimetas Ukraina demineerijatele toetusena kolm sõidukit ja suures mahus esmaabivahendeid. Saadetise üleandmisel kohtus Päästeliidu esindus Ukraina päästeteenistuse juhtkonnaga, kellega arutati abivajaduse hetkeolukorda ning edastati tänusõnad eestlastele.

Ukraina päästeteenistuse juhi Volodymyr Demchuki sõnul on kõige suurem vajadus hetkel demineerimisvahendite järgi, sest praegu on Ukraina maailma kõige mineeritum ala.

«GLOBSEC andmete kohaselt võib kogu sõjast saastatud alade puhastamiseks kuluda üle 700-aasta, seega on meie jaoks eestlaste toetus ülioluline, et tagada Ukraina elanike turvatunne nii kiiresti kui võimalik,» ütles Demchuk.

Seekordse abisaadetise kogumaht oli kolm sõidukit, Nissan Navara, Toyota Hilux ja Mercedes Benz Vito, ning üle 600 ühiku meditsiinitarvikuid. Päästeliidu juhi Piia Kallase sõnul on annetuste maht kahanenud, kuid heldeid inimesi veel leidub.

«Täna Kiievis olles on eriti tänuväärne tunne, et Kohila Vineer OÜ poolt tehtud annetusega oleme saanud taas tuua Ukraina humanitaardemineerijatele abi, mida nad väga vajavad,» ütles Päästeliidu juht Piia Kallas.

Volodymyr Demchuki sõnul on nad eestlastele osutatud abi eest ääretult tänulikud. «Mõistes, et inimesed üle maailma on väsinud sõjast Ukrainas, on meil hea meel, et leidub neid inimesi, kes jätkuvalt toetavad meie rahva püüdlust vabadusele. Saadame suured tänud kõigile eestlastele teie panuse eest, mis on meie jaoks hindamatu,» ütles Demchuk.

Päästeliit oli 2023. aasta mahult suurim vabatahtlik organisatsioon Ukraina toetamisel, toimetades kohale üle 1,2 miljoni euro eest päästevarustust ja -tehnikat. Päästeliit ühendab ja esindab Eestis päästealal vabatahtlikult tegutsevaid ühinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles