NÄDALA RETSEPTID Eesti terviseks! Võtame kama

Britt Rosen
Uuendatud 23. veebruar 2024, 11:46
Copy
Kamamaius, ehteks astelpajumarjad.
FOTO: Rudolf Visnapuu
Kamamaius, ehteks astelpajumarjad. FOTO: Rudolf Visnapuu Foto: Rudolf Visnapuu

Homme on Eesti pidu. Mida valmistaks rahvuslikust toiduuhkusest kamast peolauale Pärnu restorani Noot peakokk Rudolf Visnapuu, keda president Alar Karis autasustas tänavu teenetemärgiga kui kohaliku toiduelu ärksat edendajat?

Äsja Eesti toidukultuuri ja erialase hariduse edendamise eest presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi saanud kokk Rudolf Visnapuu kuulub nende põlvkonda, kes lapsena segasid endale kärmeks lõunaks kama hapupiimaga ja magusaisu vaigistamiseks võisid süüa tahvli kamašokolaadi korraga. Kuigi sovetiaja toiduolud olid kasinad ja hädapärase kamatahvli kõrval ei pruukinud poes vahel muud šokolaadi ollagi, seonduvad tal kamaga ikkagi ainult nostalgilised mälestused. Sama on leivaviiluga, millele määriti võid ja raputati suhkrut ning söödi suure isuga. «Armastan kama siiani ja see on mul alati kodus varuks,» räägib Visnapuu, kes on juba aastaid suvepealinna Pärnu spaahotelli Estonia restorani Noot peakokk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles