BLOGI Eesti Vabariik tähistas 106. aastapäeva

Postimees
Uuendatud 24. veebruar 2024, 23:08
Copy
Vabariigi president Alar Karis koos abikaasa Sirjega pidulikul vastuvõtul Estonia kontserdisaalis tantsupõrandal.
Vabariigi president Alar Karis koos abikaasa Sirjega pidulikul vastuvõtul Estonia kontserdisaalis tantsupõrandal. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti riik tähistas laupäeval, 24. veebruaril oma 106. aastapäeva, Postimees tõi otseblogi vahendusel lugejateni iseseisvuspäeva üritused kõikjalt Eestist.

Pidupäev algas Tallinnas kell 7.34 piduliku lipuheiskamisega Pika Hermanni torni. Traditsiooniliselt asetati kell 9 pärjad Vabadussõja võidusamba jalamile. Kell 12 algas kaitseväe aastapäeva paraad Tallinnas Vabaduse väljakul.

Kell 18 algas iseseisvuspäeva pidulik kontsertaktus ning vabariigi presidendi vastuvõtt Estonia teatri- ja kontserdimajas. Kui traditsiooniliselt on vastuvõtule kutsutud kõik riigikogu liikmed, said sel aastal kutse ainult juhatus, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid.

Ehkki paljud suhtusid vastuvõtu muudatustesse mõistvaks, oli ka neid, kelles otsus pahameelt tekitas. Näiteks Jürgen Ligi (RE) ütles, et noorte poliitikute jaoks on vastuvõtt oluline, ja peaminister Kaja Kallas (RE) teatas, et kuna Eesti on parlamentaarne riik, siis tema ei kavatse otsuse tõttu üritusel üldse osaleda.

Lisaks toimus kümneid aastapäevaüritusi kõikjal Eestis.

Tagasi üles