President Karis andis Prantsuse kaitseväe juhatajale üle teenetemärgi

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Prantsuse kaitseväe juhataja kindral Thierry Burkhard ja president Alar Karis.
Prantsuse kaitseväe juhataja kindral Thierry Burkhard ja president Alar Karis. Foto: Raigo Pajula

Vabariigi president Alar Karis andis Kaitseliidu peastaabis Prantsuse kaitseväe juhatajale kindral Thierry Burkhardile üle Kotkaristi II klassi teenetemärgi, et tunnustada tema tegevust Eesti-Prantsuse julgeolekualase koostöö edendamisel ning NATO kaitsevõime tõstmisel idatiival.

«Prantsusmaast on saanud Eesti üks lähemaid sõjalisi liitlasi. Prantsuse üksused on Eestis ja Prantsuse õhuturbemissiooni hävitajad valvavad meie taevast. Meie kaitseväelastega koos harjutades näitavad Prantsuse sõdurid ikka ja jälle, et nad on ühed professionaalsemad maailmas,» ütles president Karis teenetmärki üle andes.

Riigipea lisas, et Eesti tunnustab ja väärtustab Prantsusmaa juhtrolli NATOs. «Olen uhke, et Eesti ja Prantsusmaa töötavad NATOs ühiselt heidutus- ja kollektiivkaitsevõime tõstmise nimel, et allianss suudaks edukalt seista silmitsi nii tänaste, kui homsete ohtudega,» märkis president.

Ta rõhutas, et iseseisvuspäev on suurepärane võimalus avaldada tunnustust Eesti liitlastele, kes tugevalt seisavad meie riigi ja rahva kõrval.

President Karis pidas Kaitseliidu peastaabis ka videokõne missoonisõduritega. Ta tänas neid teenistuse eest ja soovis Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul palju õnne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles