VIDEOKÜSITLUS Paraadi pealtvaatajad kinnitasid kaitsetahte kasvu

Copy
Paraadi pealtvaataja Sander kaitseväe tehnikanäitusel.
Paraadi pealtvaataja Sander kaitseväe tehnikanäitusel. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Täna keskpäevast toimus Tallinnas Vabaduse väljakul kaitseväe paraad, mille järel said pealtvaatajad ka ise masinaid lähemalt uudistada. Postimees uuris kohale tulnud inimestelt videoküsitluses, kuidas jäädi rahule paraadiga, ning kas nende kaitsetahe on viimastel aastatel suurenenud.

«Sõda Ukrainas ja Venemaast tulenev oht on kahtlemata äratanud meist paljusid. Sellega koos on kaasnenud ühiskonna küpsemine. On kasvanud kodanike kaitsetahe,» rääkis kaitseväe juhataja kindral Martin Herem paraadil peetud kõnes.

Kaitsetahte suurenemist kinnitasid peale paraadi toimunud tehnikanäitusel ka lahingmasinaid uurinud inimesed.

«Minu kaitsetahe on tõusnud päris palju - ajateenistusega eriti. Ma isegi mõtlen tegevteenistuse peale, et kaitsta oma riiki edasi,» rääkis paari kuu eest ajateenistuse lõpetanud Aaron.

Tänavusest kaitseväe paraadist võttis osa pea 840 osalejat ja 31 ühikut tehnikat, kokku osales paraadil 34 lippu, viis kompaniid, 11 rühma, sõjaväeorkester ja Kaitseliidu orkester ning neli teenistuskoera.

Esindatud oli Eesti Vabariigi riigiliputoimkond, kaitseväe liputoimkond, kõikide väeliikide liputoimkonnad koos üksustega, erioperatsioonide väejuhatuse liputoimkond koos üksusega, Kaitseväe Akadeemia, sõjaväepolitsei Vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, diviisi staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, Kaitseliit, Naiskodukaitse, Sisekaitseakadeemia ja vanglateenistus.

Veel osalesid paraadil Balti kaitsekolledži, CCDCOE ja NFIU liputoimkonnad. Paraadil oli esindatud ka reservväelaste üksused 2. jalaväebrigaadi 1. ja 2. Kuperjanovi jalaväepataljonist.

Liitlastest oli paraadil esindatud Islandi ja Poola liputoimkond ning Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriikide liputoimkond koos üksusega.

Samuti sai paraadil lisaks Eesti kaitseväe tehnikale näha NATO Eesti lahingugruppi kuuluvate Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi, Prantsuse ja Ameerika Ühendriikide lahingutehnikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles