VIDEO Kontserdi kunstiline juht: idee oli, et see oleks intiimne, õrn, rõõmus ja lootustandev (23)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Estonia teatri- ja kontserdimajas toimuva aastapäeva kontserdi kunstiline juht Jaan-Eik Tulve rääkis mõni minut pärast etenduse lõppu, et ta jäi väga rahule ning kogu tiim üllatas teda, esinejad olid intiimsed. 

Kuidas te rahule jäite?

Mina jäin ise väga rahule! Me olime umbes pool aastat kava kokku pannud. Kõik need seosed, mis olid alguses mõttetasandil loodud, nägin siin, et need päriselt toimisid. Mina olen siin teatris kaks viimast päeva väga nautinud nendega koostööd.

Kas esinejad suutsid teid üllatada ka?

Mina tunnen Vox Clamantist läbi ja lõhki. Kõik teised esinejad, neid tean ka, aga see, kuidas nad siin esinesid – see oli ainulaadne! Kõik üllatasid oma intiimsusega, nii muusika esitamisel, tantsu esitamisel kui köiel kõndimisega.

Algne idee oli, et see kontsert oleks intiimne, õrn, rõõmus, lootustandev. Intiimsus ja õrnus tuli kõikidel esinejatel väga hästi esile. Nende enda sisemine tunnetus!

Kuidas te kunstnikuga rahule jäite? Need värvid olid rõõmsad!

Me tegime koostööd videokunstniku Sander Põldsaarega ja kunstniku Kristjan Suitsuga. Vot see oli mulle tõesti kõige suurem üllatus. Ma tean, mida inimesed teevad, kuid see visuaal, mida luuakse üheks hetkeks – seda ma ei osanud enne ettegi kujutada. See oli väga tugev emotsionaalne laeng.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles