Riina Sikkut: hea märk, et Narva haigla töötajad oma juhi eest seisavad (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riina Sikkut
Riina Sikkut Foto: Eero Vabamägi

Terviseminister Riina Sikkut (SDE) lausus Postimehele, et Narva haigla juhatuse esimees Ago Kõrgvee on pikaajalise kogemusega ja jõuline tervishoiu valdkonna juht, kelle Narva haiglasse siirdumise üle minister rõõmustas.

«Tal on õnnestunud Narva tööle tuua noori arste ning alustanud koostöös Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga õdede koolitamist Narvas, nii et viimastel aastatel on tehtud tunnustust väärivat tööd. Hea märk, et kolleegid oma juhi eest seisavad –hea tööõhkkond ja meeskonnana tegutsemine on vajalikud ka haigla uue hoone ehitamise puhul, sest ehituse vältel tuleb tööd ümber korraldada ja kvaliteetset teenuste osutamist jätkata,» lausus Sikkut. 

Narva haigla on Narva linna sihtasutus. Minister ei määra ametisse ega kutsu tagasi juhatuse liikmeid.

«Aga muidugi on ministeeriumile oluline iga haigla tänapäevane juhtimine ja inimestele tervisemurede korral kvaliteetse abi andmine. Seega pean tähtsaks töörahu tagamist haigla igapäevatöö jätkumiseks ning haigla nõukogu ja juhatuse liikmete ametisse määramist asjatundlikkuse järgi, mitte poliitilise lojaalsuse järgi. Nõukogul on vaja haiglajuhi vabastamise otsust põhjalikult kaaluda ja selleks peavad olema sisulised argumendid,» rääkis Sikkut. 

Järgmise viie aasta jooksul tehakse eurorahadest kaks suurt investeeringut tervishoidu – Narva ja Kuressaare haigla saavad uue maja ja renoveeritakse vana. «On äärmiselt tähtis juhtimisalase kemplemise asemel tegeleda projekti ettevalmistamise ja ehituse alustamisega, et oleks võimalik töötajatele pakkuda tänapäevast töökeskkonda ja patsientidele ajakohast abi,» lausus Sikkut. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles