Virumaal haihtus salapäraselt mitmekümnepealine lambakari (8)

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Aleksandr Apolinskyle kuuluvas Andja Talus käib lambakasvatuse asemel nüüd üksnes päikeseenergiast elektri tootmine. Päikesepaneelid on nii lauda katusel kui ka hoonete kõrval.
Aleksandr Apolinskyle kuuluvas Andja Talus käib lambakasvatuse asemel nüüd üksnes päikeseenergiast elektri tootmine. Päikesepaneelid on nii lauda katusel kui ka hoonete kõrval. Illustratsioon: Postimees

Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) menetleb Virumaa ettevõtja ja poliitiku Aleksandr Apolinsky (EKRE) suurosalusega osaühingu Andja Talu juhtumit, et selgitada Lääne-Viru maakonnas elektrienergia müügi ning lamba- ja kitsekasvatusega tegeleva ettevõtte ligemale 80 lamba kadumise asjaolusid.

Amet tuvastas loomade ootamatu haihtumise Kadrina vallas Ridakülas asuvast loomapidamiskohast läinud aasta lõpus. PTA Ida regiooni juhtivspetsialist Kaja Vainula ei soovinud enne menetluse lõppu lammaste kadumisega seonduvat Postimehele pikemalt kommenteerida. «Amet tegi loomapidajale ettekirjutuse, millega kohustas teda esitama ametile infot, mis on seotud lammaste numbrite, kadumise kuupäeva ja põhjusega ning lammaste leidmiseks rakendatud meetmete kohta,» teatas Vainula napilt.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles