Aleksei Jevgrafov süüdistab Narva haigla juhti võimu kuritarvitamises (6)

BNS
Copy
Narva haigla.
Narva haigla. Foto: Sander Ilvest

Narva Haigla nõukogu esimehe Aleksei Jevgrafovi sõnul hakkasid pretensioonid Ago Kõrgvee töö kohta laekuma juba eelmise aasta alguses, mitte ajal, mil vahetus haigla nõukogu.

«2023. aasta 29. mail toimunud haigla nõukogu koosolekul arutati Ago Kõrgvee tööga seotud pretensioone koos konkreetsete näidetega. Toonane nõukogu esimees Katri Raik, kes täitis ka Narva linnapea ülesandeid, keeldus aga koosoleku protokolli allkirjastamast ega saatnud seda ka haigla kantseleile,» ütles Jevgrafov.

Ago Kõrgvee ütles teisipäevases saates «Aktuaalne kaamera», et haigla eelmise aasta tegevust hõlmavas auditis ei ole välja toodud ühtegi pretensiooni. «See on vale. Puudujääkidele osundavaid punkte on mitmeid, näiteks tööjõukulude kontrollimisel tuvastasid audiitorid, et Ago Kõrgvee on mullu 17. aprillil sõlminud töölepingu iseendaga. Tekkis olukord, kus Ago Kõrgvee sai füüsiliselt juhatuse liikme ülesannetes haiglas viibides samal ajal töölepingu alusel palka nii juhatuse liikmena kui ka koduvalve eest. Oluline on ka märkida, et sihtasutuste seaduse kohaselt on sihtasutuse ja juhatuse liikme vahel tehtud tehing tühine, kui nõukogu ei ole seda heaks kiitnud,» märkis Jevgrafov.

Lisaks on Ago Kõrgvee tema sõnul korduvalt teinud investeeringuid nõukogu nõusolekuta ja nõukogu liikmeid informeerimata, millega on olulisel määral rikkunud finantsdistsipliini. «Riigihanke seaduse rikkumiste tulemusel on Narva Haigla juba maksnud ligi 10 000 eurot trahvi. Praegu kontrollib Riigi Tugiteenuste Keskus veel ühe hanke korraldamise rikkumist, mille tulemusel ähvardab haiglat 57 000 euro suurune trahv,» rääkis Jevgrafov.

Tema sõnul ületas Ago Kõrgvee oma volituste piire, kui andis 2022. aasta 11. märtsil korralduse soetada haigla vahenditest ühekordse maksega 45 203 euro eest sõiduauto Škoda Superb. «Nõukogu ei olnud seda väljaminekut eelnevalt heaks kiitnud ja samuti ei olnud haigla eelarves selleks ettenähtud raha. Samuti eiras Ago Kõrgvee kehtivat käskkirja, tehes Škoda Superbiga isiklikke sõite ja kasutades samal ajal Narva Haigla kütusekaarti. Puudub sõidupäevik,» sõnas Jevgrafov.

Neid asjaolusid arvesse võttes jõudis nõukogu arusaamisele, et Ago Kõrgveel puudub piisav pädevus ja teadmised selleks, et edukalt juhtida haigla tööd, korraldada suuremahulisi hankeid ja täita nõukogu poolt ette nähtud korraldusi.

Täpsema ülevaate puudustest lubas Jevgrafov anda neljapäeva õhtul pärast haigla nõukogu istungit. «Oleme jõudnud kokkuleppele ka Narva Haigla uue juhiga, kelleks on arstiharidusega ning end suurte projektide juhina nii riiklikul tasandil kui ka erasektoris tõestanud inimene,» kinnitas Jevgrafov.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles