Narva Haigla uueks juhiks saab Üllar Lanno (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Üllar Lanno lahkub terviseametist.
Üllar Lanno lahkub terviseametist. Foto: Eero Vabamägi

Narva Haigla nõukogu vabastas täna õhtul peetud erakorralisel koosolekul väidetavate finantsdistsipliini rikkumiste tõttu ametist juhatuse liikme Ago Kõrgvee ning kinnitas haigla uueks juhiks Üllar Lanno.

Nõukogu plaanib Üllar Lanno kõrvale värvata ka teise juhatuse liikme, et vähendada personaliga seotud riske haigla juhtimisel. Haigla loob ka seadusest tuleneva auditikomitee.

«Tänan Ago Kõrgveed panuse eest Narva haigla juhtimisel,» lausus SA Narva Haigla nõukogu esimees Aleksei Jevgrafov.

«Ago Kõrgvee on kõrgelt hinnatud arst ja kolme aasta jooksul tegi ta ära suure töö, parandades arstiabi kättesaadavust ning selle kvaliteeti Narvas,» lausus Jevgrafov. Ent märkis, et dr Kõrgvee olla seotud võimu kuritarvitamise ja finantsdistsipliini rikkumisega.

Üllar Lanno ja Aleksei Jevgrafov
Üllar Lanno ja Aleksei Jevgrafov Foto: SA Narva Haigla nõukogu

«Nõukogu otsustas Ago Kõrgevee seetõttu ametist vabastada ning leida haiglale uus juht. Ühtlasi plaanime teha Ago Kõrgvee rikkumiste kohta politseile avalduse. Uue juhatuse liikme pidime leidma kohe, kuna haigla juhatus on hetkel üheliikmeline ning haigla ei saa jääda juhita ja juhatuse liikmeta.»

Narva haigla seisab Aleksei Jevgrafovi sõnul silmitsi suurte väljakutsetega ja mahukate projektide edukaks juhtimiseks on vaja inimest, kellel on selles valdkonnas varasem kogemus. «Narva haigla juurdeehituse projekteerimisega tuleb algust teha võimalikult kiiresti, et 2025. aastal saaks ehitusega alustada. Seejärel tuleb edasi minna olemasoleva hoone renoveerimisega. Üllar Lannol on olemas vastav kompetents ning kogemus nii era- kui ka avalikust sektorist. Mitmeid kriise edukalt juhtinud Üllar Lanno on end tõestanud võimeka ja tasakaaluka juhina,» ütles Jevgrafov.

Üllar Lanno enda sõnul on Narva haigla uue arenguhüppe lävel ning ettepanek tulla kujundama uue põlvkonna meditsiiniasutuse loomist on suur vastutus ja väljakutse. «Haigla kollektiiv on tubli ja tõestanud ennast nii Covid-19 kriisis kui ka teistel raskematel hetkedel ning usun, et ühiselt pingutades on võimalik jõuda kiiresti arengus edasi. Kõige olulisem on laiapinnaline koostöö, kuna uue põlvkonna haiga sidusus ja teenusmudelid luuakse hästi sihistatud otsuste ning meeskonnatööna,» lisas Üllar Lanno.

Üllar Lanno on omandanud üldarsti kraadi Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas, töötanud Tartu Ülikooli Kliinikumis, Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, Lääne-Tallinna Keskhaiglas, Helsingi Ülikooli keskhaiglas, Hollandi ravimiuuringute kontsernis Stickares ning meditsiinitarvikute ettevõttes Instrumentarium OY.

Ta juhtis Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti 14 aastat ja tegutses Siseministeeriumi meeskonnas Euroopa Liidu eesistumise juhtrühmas. Covid-19 põhjustatud kriisi ajal kinnitas toonane sotsiaalminister Tanel Kiik avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul Üllar Lanno Terviseameti peadirektoriks. Terviseameti järgselt on ta lisaks arstitööle juhtinud Eesti esimese erakapitali vähiravi haigla rajamist Tallinnasse.

Lanno juhtimisel on Tallinnasse kerkinud esmatasandi ja eriarstiabi pakkuv Merimetsa Tervisekeskus ning Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi peahoone.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles