PILDID JA VIDEO Tallinna Laikmaa tänavale istutatakse trammitee ehituse käigus puud ja põõsad (5)

Postimees
Copy

Tallinna Vanasadama trammitee rajamise käigus uuenev Laikmaa tänava saab ehitustööde lõpus ka haljastuse, näiteks istutatakse tänava keskele 14 tamme.

Trammipeatused on kavandatud tänava keskele. Sõiduteed on ettenähtud vaid ühissõidukite liikumiseks ja kaetud graniitkivikattega. Kõnniteede katteks on kavandatud graniitplaat ja kivi.

Trammitee rööbaste vahelised alad on kaetud tugevdatud muruga, mis on piisavalt vastupidav, et võimaldada vajaduse korral ajutist sõidukite liiklemist trammiteel. Kõnnitee äärde on projekteeritud LED-valgustitega piirded, mis kaitsevad istutusalade nurki tallamise eest.

Tänava keskele on kavandatud 14 püramiidse kujuga tamme Crimson Spire. Puude istutamisel kasutatakse juuretõkkekangast, et kaitsta juuri, isoleerida maa-aluseid kommunikatsioonitrasse ja hõlbustada vajadusel puude ümberistutamist.

Ka istutab linn tänavale vastupidavaid põõsaid nagu Jaapani enelas, kaselehine enelas, pihlenelas, näärmeline sõstar, metsviinapuu ja Hollandi lumimari. Madalhaljastus rajatakse arvestusega, et ülekäiguradade juures oleks piisav nähtavus. Laikmaa tänavale istutakse üle 2200 põõsaistiku.

Laikmaa tänavale projekteeritud ka neli puukujulist valgusskulptuuri. Tänava ümberehitus valmib kava järgi detsembriks.

Vanasadama trammiliini ehitustööde tulemusena valmib ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni.

Trammiliiklus on kavas käivitada uuel trassil tänavu sügisel, kuid siis jätkub veel katendite rajamine sõidu- ja kõnniteedele, liikluskorraldusvahendite, ootepaviljonide ja muu linnaruumi inventari paigaldus ning haljastustööd, mis valmivad lõplikult 2025. aasta alguses.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles