Luubi all Kui lõunasöök sööb augu rahakotti (1)

Krister Kivi
Copy
Eesti Kunstiakadeemia söökla on alati rahvast täis. Sobib ka eriti figuuri- ja kulutundlikue einestajale.
Eesti Kunstiakadeemia söökla on alati rahvast täis. Sobib ka eriti figuuri- ja kulutundlikue einestajale. Foto: Konstantin Sednev

Tallinnas on võimalik saada kolmekäiguline restoranilõuna kätte sisuliselt päevaprae hinnaga. Kuid see nõuab teadmisi ja etteplaneerimist.

Mõned päevad tagasi otsustasin kergemeelsushoos lubada endale ühe burrito. Te ju teate burritot, seda lustakat ja vürtsikat mehhiko rooga, mis sisaldab kõike maitsvat ja värvilist ning on keeratud õhukese nisujahust tortilja sisse? Paraku ei olnud ma Mehhikos. Mul läks tuju ära juba siis, kui olin astunud sisse anonüümseks jäävasse ja tavaliselt odavaks peetavasse kesklinna söögikohta ja näinud burrito hinda: ligemale kuus eurot.

Järele mõeldes tuleb tunnistada, et võib-olla ongi kuus eurot burrito kohta soodne. Tänapäeval, Tallinnas. Paraku tundis süda teisiti. Eeskätt siis, kui oli selgunud, et ka juurde planeeritud kohv maksab kõvasti üle kolme euro.

Teenindaja hakkas vahepeal burritot kokku keerama. Kindlasti tegi ta seda väga professionaalselt. Täidiseks pidi menüü lubaduste kohaselt minema riis ja hakkliha, kuid selles punakas pudrus, mida tortilla keskele lajatati, paistis olevat peaasjalikult riis. Juurde pigistati hapukoorekastet ja asutati puistama ananassitükke. Hüüatasin närviliselt ja palusin mitte panna ananassitükke, sest kardan neid nagu vanakurat välku. Tuju halvenes iga sekundiga. «Ligi kuus eurot,» mõtlesin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles