GALERII Vanasadama trammitee ehitus jätkus hommikuste ummikute saatel

Copy

Täna hommikul algas taas Vanasadama trammitee ehitus, millega kaasnesid hommikutundidel mõistagi ka liiklusummikud. 

Kesklinnas jätkusid tänasest Vanasadama trammitee ehitustööd, mis toovad kaasa liikluskorralduse muudatusi linnahalli ristmiku ja Ahtri tänava ümbruses. Kriitilistel ristmikel korraldavad liiklust reguleerijad.

Mitu bussiliini on tänasest suunatud ümbersõidule, trammiliin nr 1, 2 ja 5 sõidavad tavapäraselt kuni 3. mai õhtuni.

Ajutised ümberkorraldused kesklinna liikluses

Ehitustööde algusega seoses suletakse liiklus Mere puiesteel kesklinna sõidusuunal Suur-Rannavärava tänavast kuni Ahtri tänavani ning Ahtri tänav Reidi tee ja Pirita sõidusuunal.

Rannamäe teelt ja Põhja puiesteelt Pirita suunas kulgev liiklus viiakse kokku Põhja puiesteele ja Mere pst Põhja-Tallinna sõidusuunale ning Ahtri tänava kesklinna sõidusuunale (põhjapoolsele harule), muutes nimetatud tänavalõigud kahesuunaliseks.

Mere puiesteel planeeritakse liikluse osalist avamist juulis ning täielikku avamist septembriks. Pärast Mere puiestee osalist avamist toimub liikluse sulgemine Rannamäe teel. Ahtri tänaval planeeritakse tavapärase liikluskorralduse taastamist juuni esimeses pooles.

Teistes Vanasadama trammiliini ehituspiirkondades säilib kevadel olemasolev ajutine liikluskorraldus, milles saab suvisel perioodil olema lokaalseid muudatusi ja tänavalõikude avanemisi vastavalt tööde progressile.

Muudatused seoses ühistranspordiga

Seoses ehitusega suunatakse alates 4. märtsi tööpäeva algusest kuni 7. juuni tööpäeva lõpuni ümbersõidule bussiliin nr 2, 3, 8, 20, 20A, 21, 21B, 34, 38, 41, 41B, 66, 73, 91, 92, 93 ja 96.

Trammiliin nr 1, 2 ja 5 sõidavad tavapäraselt kuni 3. mai õhtuni.

Peale trammide tagasipöörderingi rajamist Skoone bastioni staadioni alale jääb Kopli suunda alates 6. maist teenindama ajutine trammiliin nr 1 Kopli – Linnahall. Tavapärane trammiliiklus Kopli suunal taastub augustis.

Tagasipöörderingi ehituse ajal 3. mai õhtust kuni 5. mai päeva lõpuni on kogu Kopli-suunaline trammiliiklus katkestatud. Trammiliin nr 1 suletakse 3. mai õhtust kuni 5. mai päeva lõpuni, trammiliin nr 2 ja 5 suletakse 3. mai õhtust kuni 18. augustini.

Vanasadama trammiliini ehituse tulemusena valmib ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub kuni Põhja puiesteeni.

Trammiliiklus on kavas käivitada uuel trassil tänavu sügisel, kuid siis jätkub veel katendite rajamine sõidu- ja kõnniteedele, liikluskorraldusvahendite, ootepaviljonide ja muu linnaruumi inventari paigaldus ning haljastustööd, mis valmivad lõplikult 2025. aasta alguses. Vanasadama trammitee rajamise protsessil saab ka veebis silma peal hoida.

Muudetud liikumisteega bussiliinide peatustesse paigaldatakse infomaterjalid. Kõigil ümbersõidule suunatud liinidel on tagatud ümberistumisvõimalused lähimates ühistranspordi peatustes. Sõiduplaanid, reisiplaneerija, liinide liikumisteed ja peatused on leitavad veebilehelt transport.tallinn.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles