Erilisel kuupäeval sündis Eestis paarkümmend last

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Illustreeriv foto väikelapsest.
Illustreeriv foto väikelapsest. Foto: Dmitri Kotjuh

Ehkki näiteks Kuressaare, Hiiumaa ja Lõuna-Eesti haiglas ei sündinud tänavu 29. veebruaril ühtegi last, siis Eesti peale kokku lisandus vähemalt 20 uut ilmakodanikku, kelle pered saavad edaspidi valida, mis päeval nende sünnipäeva tähistada. 

Tallinna haiglates nägi 29. veebruaril ilmavalgust üheksa last. Lääne-Tallinna Keskhaigla naistekliinikus ehk Pelgulinna sünnitusmajas sündis kolm uut ilmakodanikku: kaks poissi ja üks tüdruk. Ida-Tallinna Keskhaiglas (ITK) sündis aga kuus last: kolm tüdrukut ning kolm poissi. 

Veebuarikuu jooksul oli ITKs 214 sünnitust, sh sündis kaheksa paari kaksikuid. Poisse tuli veebruaris ilmale 115, tüdrukuid aga 107. 

Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliinikus sündis aasta erilisemal päeval neli last – kolm poissi ja üks tüdruk. Pärnu haiglas oli aga uusi ilmakodanikke kolm: kaks tüdrukut ja üks poiss. 

Haiglaid, kus sündis 29. veebruaril üks laps, oli mitu. Üks poisslaps tuli ilmale Järvamaa haiglas ja teine, 4130 grammi kaaluv poiss Narva haiglas, Ida-Viru Keskhaiglas sündis aga tüdruk.

Üks poiss sündis liigpäeval ka Rakvere haiglas. Poisikluti ema sõnas Virumaa Teatajale, et väikemees sündis kella poole nelja paiku pärastlõunal ning kaalus sündides 3770 grammi ja oli lausa 53 sentimeetrit pikk.

Hoolimata kalendripäevast, mis tuleb ette kord nelja aasta jooksul, hakkab see pere pidama poja sünnipäeva igal aastal. Kas sünnipäevapidu korraldada 28. veebruaril või 1. märtsil, tuleb veel omakeskis läbi arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles