Eesti-Soome gaasitoru purunemine ajas hiinlased kaitseasendisse (1)

Meinhard Pulk
Copy
Kui sügisel langes kahtlus Balticconnectori ja elektrikaablite kahjustamises Hiina laevale Newnew Polar Bear, proovisid hiinlased süüd endalt ära veeretada.
Kui sügisel langes kahtlus Balticconnectori ja elektrikaablite kahjustamises Hiina laevale Newnew Polar Bear, proovisid hiinlased süüd endalt ära veeretada. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Läänemere põhjas kulgevad gaasi- ja sidejuhtmed oktoobris purunesid, vaadati esmalt Venemaa poole, kuid peagi sai peamiseks kahtlusaluseks hiinlaste omanduses olev laev Newnew Polar Bear.

Riias asuval NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskusel valmis viimastel kuudel mitu Hiina ja Venemaa meediategevust käsitletavat raportit, mida eelmisel nädalal Läti pealinnas ka tutvustati.

Oktoobris ajas Eestit ja Soomet ühendavate torude-kaablite purunemine elevile nii X-i (varem Twitter) kui ka Venemaal populaarse keskkonna VKontakte (liba)kasutajad. Pilkaval ja etteheitval toonil levitati spekulatsioone, nagu võiks NATO vahejuhtumite tõttu piirata Venemaa juurdepääsu Läänemerele ning seetõttu süüdistati NATOt rahvusvahelise õiguse rikkumises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles