Sotsioloogid: oleme paremini lõimunud ja liigume õiges suunas (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Marianna Makarova (vasakult), Marju Lauristin, Eda Silberg ja Mati Heidmets eilsel lõimumisteemalisel arutelul Kultuurikatlas.
Marianna Makarova (vasakult), Marju Lauristin, Eda Silberg ja Mati Heidmets eilsel lõimumisteemalisel arutelul Kultuurikatlas. Foto: Madis Veltman

Teisipäeval Kultuurikatlas esitletud värske lõimumisuuring näitab, et Eesti on turvaline ja toetav elukoht kõigile, kes siin elavad, ning see on soodustanud lõimumist ja head läbisaamist.

Tallinna Ülikooli sotsiaalteadlane Mati Heidmets ütles Postimehele, et väga erineva taustaga inimeste ühiskonnaks sulandamine võtab mitu põlvkonda aega, kuid tema hinnangul oleme olnud 30 aastat õigel teel. «Paar põlvkonda läheb veel, siis peaksime rahul olema,» lisas ta.

Marju Lauristin, kelle kultuuriministeeriumi tellitud uuringu täitja Emor kutsus seda juhtima, nentis, et meile mujalt elama asunud inimeste lõimumisest on kasu ka eestlastele – juba seetõttu, et sageli suhtuvad tulijad Eestisse palju positiivsemalt kui kohalikud ise, kes on tihti rahulolematud ja näevad meie elus palju vigu. Esitlusel peetud paneelarutelul rõhutas Lauristin, et uuringu tulemus loob võimalusi ühiskonna arenguks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles