POSTIMEES UKRAINAS Slava Ukraini vilepuhuja kohtus: tõendid minu vastu on saadud ebaseaduslikult

Oleksandr Katšura
, ajakirjanik, Pavlohrad, Dnipropetrovski oblast
Copy
43-aastane Oleksandr Tšernov eile Pavlohradi kohtus.
43-aastane Oleksandr Tšernov eile Pavlohradi kohtus. Foto: Oleksandr Katšura

MTÜ Slava Ukrainiga seotud skeeme paljastada aidanud Oleksandr Tšernovi advokaatide väitel on paljud kohtus esitatud tõendid saadud ebaseaduslikult ning neid ei tohiks otsuse tegemisel arvestada.

Teisipäeval jätkus Ukrainas Dnipropetrovski oblastis Pavlohradi linnakohtus Tšernovi süüasja arutamine, mis algas eelmise aasta augustis. Tšernovi süüdistatakse ebaseaduslikus laskemoona omamises ja sellega kauplemises. Süüdimõistmise korral võib teda oodata mitmeaastane vanglakaristus.

Pärast seda, kui Tšernov teatas väidetavatest kuritarvitustest MTÜ Slava Ukrainile annetatud rahaga, avastas Ukraina politsei eelmise aasta mais Tšernovi sõiduauto pagasiruumist Nõukogude päritolu tankitõrjerelva RPG-26 granaadi ja kuue lahingugranaadi (F-1 ja RGD-5) korpused koos sütikutega. Kõik need relvad olid ebaseaduslikud. Läbiotsimise ajend oli uurija avaldus kohtule, et tal on tunnistus, mis viitab Tšernovi tõenäolisele seotusele relvaäriga. Väidetavalt tabasid Ukraina politseinikud kuu aega varem mehe, kellelt leiti ebaseaduslikku laskemoona. See mees väitiski, et sai laskemoona Tšernovilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles