Lanno: jätkan Narva haiglas riigikeele oskuse arendamist (4)

Anu Viita-Neuhaus
, Päevatoimetaja
Copy
Narva Haigla uus juht Üllar Lanno.
Narva Haigla uus juht Üllar Lanno. Foto: Eero Vabamägi

Narva haigla uus juht Üllar Lanno lubas arvestada eelkäija Ago Kõrgvee algatusega saavutada haiglas hea riigikeele oskus, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Üllar Lanno sõnas kolmapäeval ERRile, et meeleolu haiglas on töine ja ta kavatseb Kõrgvee riigikeeleoskuse algatust Narva haiglas laiendada ning toetada võõrkeelele lisaks õppimist.

Muu hulgas ütles ta ka seda, et saabus Narva pikaajaliste perspektiivide ja kogemustega, et aidata kaasa järgneva kolme aasta jooksul kaasaegse ravikeskuse ja kompetentsikeskuse väljaarendamisele Narva, Narva-Jõesuu ja Sillamäe jaoks, lisades, et praegu on raske üht teemat teisest olulisemaks pidada.

«Suurema tähelepanu on saanud 2024. aasta eelarve, töökorralduse läbitöötamine, tegevusmudeli selgeks saamine ja inimeste tundmaõppimine ning palju muud,» rääkis Lanno. Ülejäänud muutused on tema sõnul liikumine laialdasema digitaliseerimise poole ja teiste partneritega kokkuleppele jõudmine, et tõsta arstiabi kättesaadavust äärealadel, valdkondades, mis üldjuhul on kättesaadavad vaid regionaalhaiglates.

SA Narva Haigla nõukogu esimees Aleksei Jevgrafov on öelnud Postimehele, et haigla seisab silmitsi suurte väljakutsetega ja mahukate projektide edukaks juhtimiseks oli vaja inimest, kellel on selles valdkonnas varasem kogemus. «Narva haigla juurdeehituse projekteerimisega tuleb algust teha võimalikult kiiresti, et 2025. aastal saaks ehitusega alustada. Seejärel tuleb edasi minna olemasoleva hoone renoveerimisega,» lausus Jevgrafov. Üllar Lannol on olemas vastav kompetents ja kogemus nii era- kui ka avalikust sektorist.

Eelmisel neljapäeval, 29. veebruaril vabastas Narva Haigla Nõukogu erakorralisel koosolekul väidetavate võimu kuritarvitamise ja finantsdistsipliini rikkumiste tõttu ametist juhatuse liikme Ago Kõrgvee ja kinnitas haigla uueks juhiks Üllar Lanno.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles