Koolipere masenduses: miks lõhutakse Tapa gümnaasium? (2)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Tapa vallamaja ees protestis Jäneda, Lehtse ja Tapa rahvas, sest valla haridusreformiga suletakse maakoolides 7.–9. klass ja Tapa linna gümnaasium lüüakse kaheks kooliks.
Tapa vallamaja ees protestis Jäneda, Lehtse ja Tapa rahvas, sest valla haridusreformiga suletakse maakoolides 7.–9. klass ja Tapa linna gümnaasium lüüakse kaheks kooliks. Foto: Marianne Loorents

Vallajuhid käisid kaks nädalat tagasi välja plaani, mis ähvardab keerata Tapa koolielu pea peale. Suure tõenäosusega kevadel sule sappa saava koolijuhi arvates mõjub see pikalt raskustes sipelnud kooli mainele hukatuslikult.

«Praegu on nii palju segadust, et see on lihtsalt piinlik,» ütles Tapa gümnaasiumi kogukonnajuht Merili Vipper ja selgitas, et õpetajad ei oska midagi vastata, kui lapsevanemad uurivad neilt koolireformi kohta. Ei teata isegi seda, kus eri vanuses õpilased ja millistes tingimustes Tapal õppima hakkavad.

Vipper lisas, et põhikooli lõpetajad valivad just praegu, kuhu edasi õppima minna ja uurivad, mida Tapa gümnaasium neile tulevikus pakub. Selgeid vastuseid saamata vaadatakse ringi mujal. Hea mainega Kadrina gümnaasiumisse on linnast vaid 16 kilomeetrit, Tallinna ehitatakse elektrirongi liini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles