Kaitseministeerium võtab Venemaal äritsevate tootjate kauba enda valitsemisalas müügist ära (3)

Postimees
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur.
Kaitseminister Hanno Pevkur. Foto: Taavi Sepp

Kaitseväe territooriumil ja teistest kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutsevatest müügikohtadest eemaldatakse nende tootjate kaup, kes on jätkanud Venemaal tegutsemist ja aitavad sellega kaasa Vene sõjamasina rahastamisele.

«Paljud lääne ettevõtjad on lõpetanud Venemaal tegutsemise, ent endiselt on neid, kes Venemaa majandust ja seeläbi ka sõjamasinat toetavad. Mõistan, et suunis lõpetada PepsiCo, Marsi, Nestle ja teiste suurkorporatsioonide toodete pakkumine kaitseministeeriumi valitsemisalas võib tekitada mõningast ebamugavust, ent paljudele toodetele on võimalik leida alternatiive kasvõi Eesti tootjatelt, ja suurem eesmärk kaalub üles kerge ebamugavuse. Loodan kõigi mõistvale suhtumisele – aitame Ukraina võidule,» ütles kaitseminister Hanno Pevkur.

Otsus puudutab tootjaid, kelle Ukraina riiklik korruptsiooniennetuse agentuur (NAPC) on lisanud rahvusvaheliste sõjasponsorite nimekirja. Veebilehel avaldatud nimekirjaga survestab Ukraina Venemaal tegutsevaid välisettevõtteid lõpetama seal oma äritegevus, et nad ei rahastaks Venemaa sõda Ukrainas.

Kaitseministeeriumi valitsemisala müügiautomaatides, kohvikutes ja teistes müügipunktides lõpetatakse näiteks PepsiCo, Marsi, Nestle, Unileveri ja Mondelēz Internationali toodangu müük.

See hõlmab šokolaade, küpsiseid, kartulikrõpse, jäätiseid, närimiskumme ja karastusjooke. Samuti lõpetatakse tubakatootjate Philip Morris International ja Japan Tobacco International (JTI) toodangu edasimüük.

«Teeme koostööpartneritele ettepaneku asendada eemaldatud toodang samaväärsega, kui see on vähegi võimalik,» ütles riigi kaitseinvesteeringute keskuse taristu ja teenuste kategooriajuht Kristo Raud.

Riigi kaitseinvesteeringute keskuse lepingupartneritel palutakse tooted sortimendist eemaldada 60 päeva jooksul alates teavituse kättesaamisest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles