Savisaar: tunnen endal vastutust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tunnistas tänast Mati Songisepa kohtus süüdimõistmist kommenteerides, et tunneb endal vastutust.

«Muidugi tunnen endal vastutust, täpselt nagu see on kõigil teistel, kelle alluvatel ametnikel on olnud õiguskaitse alaseid probleeme,» sõnas Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Mis puudutab tänast Mati Songisepa kohtuotsust, siis ma tahan lisada ainult seda, et mees on läinud lihtsustatud menetluse teed, järelikult on end süüdi tunnistanud. Siis pole midagi teha, tuleb karistust kanda,» lausus linnapea.

Harju maakohus mõistis täna Tallinna endise kõrge linnaametniku Mati Songisepa (71) süüdi selles, et ta võttis enam kui 2,25 miljonit krooni ehk üle 144 000 euro pistist ning karistas teda tingimisi vangistusega. Kohus karistas Songiseppa kokkuleppemenetluses kolmeaastase tingimisi vangistusega ning mõistis talt riigituludesse välja sundraha 435 eurot. Kohtuotsusega mõisteti konfiskeerimise asendamise korras riigile osaliselt välja ka süüteoga saadud vara summas 10 412,26 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles