Prokuratuur: Varvara juhtumi uurimine võib kesta kaua

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varvara Ivanova
Varvara Ivanova Foto: Erakogu

Prokuratuur ei soovi 9-aastase Varvara surma põhjuste kohta teadaolevatest andmetest rohkemat avalikustada. Uurimine võib nende hinnangul võtta kaua aega, sest tegu on keerulise juhtumiga.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Mari Luugi kinnitusel pole ekspertiisiaktid siiani laekunud. «See ei tähenda aga seda, et eksperdid ei ole tööd teinud. Vastupidi, Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi ekspertide ning uurimist läbiviivate asutuste koostöö on olnud hea,» sõnas ta.

«Uurimisasutused on kursis ekspertiiside läbiviimise käigus saadud teabega, kuid see ei kuulu täielikult avalikustamisele. See on informatsioon, millest saavad oma tööks vajaminevaid andmeid juhtumi lahendamisega tegelevad inimesed,» põhjendas Luuk.

Vanemprokurör Anneli Pärt lisas, et ka siis, kui ekspertiisiaktid laekuvad, ei ole endiselt võimalik kogu delikaatset infot avalikustada. «Enamik, mida saab avaldada, on avaldatud juba varem tuginedes ekspertide esialgsele arvamusele - vägivallatunnused, surma põhjus (kägistamine), tüdruk oli tapetud mujal.»

Ülejäänud info peab tema sõnul jääma uurimisega tegelevate politseinike teada, et see ei tekitaks uurimisele kahju.

«Kuriteos kahtlustatavana ei ole praegusel hetkel kedagi kinni peetud. Nagu on ka varem välja öeldud, siis tegemist on keerulise juhtumiga, mille avastamine võib võtta kaua aega,» lisas Luuk.

Prokuratuur lükkas ümber ka levivaid kuulujutte ja kinnitas, et samasuguseid juhtumeid ei ole Virumaal viimasel ajal olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles