Pevkur külastas esimese kaitseministrina värsket NATO liiget Rootsit

BNS
Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur kohtus Rootsi kaitseministri Pål Jonsoniga.
Kaitseminister Hanno Pevkur kohtus Rootsi kaitseministri Pål Jonsoniga. Foto: Kaitseministeerium

Teisipäeval ja kolmapäeval Rootsis visiidil viibinud kaitseminister Hanno Pevkur kohtus Rootsi kaitseministri Pål Jonsoniga, et arutada uue NATO liitlasega Läänemere piirkonna kaitsekoostööd.

«Mul oli suur rõõm esimese kaitseministrina Rootsit, kui NATO liitlast, külastada ja Eesti õnnitlused isiklikult edastada. Tänu Rootsi liitumisele NATO-ga on Läänemeri ja Põhjala-Balti piirkond nüüd paremini kaitstud ning meie tagala turvatum,» ütles kaitseminister Pevkur.

«Eesti ja Rootsi kahepoolne kaitsekoostöö on ajalooliselt olnud väga hea ning ühine liikmelisus NATO-s lisab kindlasti uusi koostöövõimalusi. Arvestades Rootsi õhu- ja mereväe märkimisväärseid võimeid on Läänemere mere- ja õhuteed kindlamalt avatud ja turvatud.»

Karlskronas ja Stockholmis toimunud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja välisministeeriumi korraldatud Eesti-Rootsi kaitsetööstuse äriseminaride eesmärk oli soodustada koostööd kahe riigi kaitsetööstuse ettevõtete vahel.

«Eesti innovaatilisel ja uutele tehnoloogiatele keskendunud kaitsetööstusel on oma Rootsi kolleegidele potentsiaalelt väga palju anda ning usun, et äriseminaride tulemusel näeme lähiajal uute Eesti-Rootsi kaitsetööstuse koostööprojektide ja investeeringute käivitumist,» ütles Pevkur.

Lisaks külastas kaitseminister Karlskrona mereväebaasi ja SAAB-i laevatehast, osales kaitsetööstuse äriseminaridel ning avas Karlskronas Eesti aukonsulaadi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles