Vene numbrimärgiga auto võib edaspidi tuua omanikule 400-eurose trahvi (1)

Mai-Brit Jürman
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemets (SDE) on varasemalt öelnud, et ligi 20 000 eurot maksva sõiduki ümber registreerimise kulud võivad jääda 6000 euro kanti – pole ka ime, kui sõidukid Venemaale tagasi viiakse.
Siseminister Lauri Läänemets (SDE) on varasemalt öelnud, et ligi 20 000 eurot maksva sõiduki ümber registreerimise kulud võivad jääda 6000 euro kanti – pole ka ime, kui sõidukid Venemaale tagasi viiakse. Foto: Mihkel Maripuu

Vene numbrimärgiga auto omanikke ähvardab alates eilsest rahatrahv, nõue sõiduk ümber registreerida või Venemaale viia kehtib juba eelmise aasta septembri keskpaigast.

Kuna ümberregistreerimine võib minna kulukaks – siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) varasema ütluse kohaselt tuleb 20 000 eurot maksva auto pealt tasuda kokku umbes 6000 eurot –, on mitmed omanikud sõiduki vahepeal Venemaale viinud ja seal maha müünud.

Ümberregistreerimisega seotud väljaminekute alla kuuluvad tollideklaratsioon, tüübikinnitus ja riigilõiv. Üksiksõiduki tüübikinnituseks on vajalik testida, kas masin vastab Euroopa Liidus sätestatud standarditele, mis kehtivad näiteks heitmetele. Vene turu jaoks toodetud autod võivad olla teistsugused, seetõttu tuleb veenduda nende ohutuses ja vastavuses keskkonnakaitse nõuetele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles