Andrus Värniku müüki pandud oda ei pruugi olla õige (2)

Kuuuurija
Copy
Värniku oda müügikuulutuses (vasakul) ja kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Helsingis. Ehkki kuulutuse foto resolutsioon ei ole nii hea, on selgelt näha, et markeeringukleebised on erinevad.
Värniku oda müügikuulutuses (vasakul) ja kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Helsingis. Ehkki kuulutuse foto resolutsioon ei ole nii hea, on selgelt näha, et markeeringukleebised on erinevad. Foto: osta.ee / Toomas Huik

Veebruari alguses teatas endine odaviskaja Andrus Värnik, et müüb legendaarset oda, millega ta end 2005. aastal Helsingis maailmameistriks viskas. Kontakt Värnikuga aga katkes niipea, kui tekkisid kahtlused oda autentsuse suhtes.

Värniku oda ilmus müüki Facebooki grupis «Vanavara ost-müük-vahetus». «Ütleme nii, et miljonäriks ma ei saa, aga võib-olla saab mõni fanatt väga õnnelikuks,» kommenteeris Värnik toona, lisades, et odal on peal ka autogramm ja võidutulemus 87,17 meetrit. Odamüügi kuulutus oli üleval ka oksjonikeskkonnas osta.ee, kus oli hinnaks märgitud 10 000 eurot.

Lõuna-Eesti ettevõtja Elmut Paavel tuli mõttele Värniku kuulus oda ära osta, et see edasi Tartu spordimuuseumile annetada.

«Mõtlesin, et teen sellise heateo, ja helistasin Värnikule,» räägib Paavel. «Olin nõus oda ära ostma sularaha eest.»

Paaveli sõnul pakkus ta oda eest 6000 eurot, mis näis ka Värnikule sobivat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles