Kahe maakooli direktor: vald ühe käega arendab ja teisega sulgeb (1)

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lasila põhikooli (fotol) ja Veltsi lasteaed-algkooli direktor Marja-Liisa Männik on aastaid kahte maakooli juhtinud. Koolireform viib ta ametist ja muutuste tuules on suurpere otsustanud ka maalt linna kolida.
Lasila põhikooli (fotol) ja Veltsi lasteaed-algkooli direktor Marja-Liisa Männik on aastaid kahte maakooli juhtinud. Koolireform viib ta ametist ja muutuste tuules on suurpere otsustanud ka maalt linna kolida. Foto: Tairo Lutter

Rakvere valla otsus korraldada ümber Veltsi lasteaed-algkooli ja Lasila põhikooli tegevus tõi seni kaht õppeasutust juhtinud Marja-Liisa Männikule teate, et uuel õppeaastal tema teeneid enam ei vajata.

Väikekoolide haridusreformi nime all toimuvad ümberkorraldused on nelja lapse ema Männiku nii ära vintsutanud, et pärast koondamisteate saamist on ta otsustanud maalt linna kolida. Tema viimane tööpäev on 31. august.

2015. aastal Lääne-Virumaale kolinud Männikust sai esmalt Veltsi lasteaed-algkooli lasteaiaõpetaja, aasta hiljem direktori kohusetäitja ja kahe aasta pärast magistrikraadiga koolijuht. «Olin nii õiges kohas. Veltsi oli armas ja kodune koht, kus lapsed saavad käia lasteaias ja alustada ka kooliteed samas kohas, kõik tundus nii lootusrikas,» meenutab ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles