FOTOD Instruktorid suunduvad Ühendkuningriiki Ukraina kaitseväelasi välja õpetama

Postimees
Copy

Kaitsevägi saadab väljaõppemissiooni Interflex raames Ühendkuningriiki kuni 30-liikmelise tegev- ja reservväelastest instruktorkoosseisu, et toetada Ukraina relvajõudude uute sõdurite baasväljaõpet.

«Ukraina peab juba üle kahe aasta võitlust Venemaa Föderatsiooni täiemahulise agressiooni vastu. Oma iseseisvuse ja territoriaalse terviklikkuse kaitsmiseks toetub Ukraina oma liitlaste toetusele, sealhulgas väljaõppele.

Selleks, et Ukraina saavutaks oma eesmärgid, saadame väljaõppemissiooni Interflex raames Ühendkuningriiki kaitseväe tegevväelastest ja reservväelastest instruktorid, et anda seal Ukraina kaitseväelastele sõduri baaskoolitusi, nagu tegevused lahinguväljal, relvaõpe ja laskeoskus,» ütles kaitseväe peastaabi ülem kindralmajor Enno Mõts.

Enne Ühendkuningriiki suundumist osalesid instruktorid Tapal toimunud nädalasel kursusel, mille peamine eesmärk oli viia läbi instruktori täiendkursus, kus õpetati peamisi instruktori pädevusi, et instruktorid, kes Ühendkuningriiki lähevad, oskaksid ja oleksid valmis Ukraina sõduritele andma kvaliteetset väljaõpet.

«Eeskätt keskendusime relva käsitlemise oskuste õpetamisele ning meditsiinile,» ütles väljaõppemissioonile suunduva üksuse väljaõppe eest vastutav leitnant Marek Härmask.

Märtsi keskel Ühendkuningriiki suunduv üksus on kuni 30-liikmeline ja koosneb tegev- ja reservväelastest ning kaitseliitlastest instruktoritest, kes on ise väljaõppemissioonil osalemiseks soovi avaldanud. Ühe väljaõppetsükli pikkuseks on kaks kuud.​

«Minu jaoks on suur au, et antakse võimalus ukrainlasi õpetada ja oma kogemusi nendega jagada, sest ma arvan, et praegu on maailmas kõige suurem eesmärk aidata Ukrainal okupandid tagasi lüüa,» ütles reservväelasena väljaõppemissioonile suunduv reamees German Barinov, kes on varem teeninud Ukraina rindel nii jalaväelase kui ka meedikuna kokku 21 kuud.

«Minu jaoks oli tegu vabatahtliku otsusega, nagu kõigil siinviibijatel – me tahame anda oma panuse Ukraina kaitsele,» lisas nooremleitnant Andres Hakmann.

Käesoleva aasta jaanuaris otsustas Eesti liituda Ühendkuningriigi juhitava väljaõppemissiooniga Interflex, mille raames antakse Ukraina kaitseväelastele sõduri baaskoolitust. Lisaks Eestile osalevad Interflexi väljaõppemissioonil Põhjamaad, Balti riigid, Austraalia, Uus-Meremaa, Kanada ja Kosovo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles