Eestist ei lähe keegi Petserisse hääletama, politsei takistab ajakirjanike tööd (3)

Ivan Skrjabin
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Foto: Избирательная комиссия Печорского района Псковской области

Pihkva politsei ei lasknud sõltumatutel ajakirjanikel pildistada ajutist hääletuspunkti Kunitšina Gora - Koidula piiripunkti lähedal Petseri linna kõrval.

Meie allikate sõnul püütakse niimoodi varjata Eestist tulevate valijate puudumist.

Pihkva oblasti politsei ei lase sõltumatutel Vene ajakirjanikel kajastada Eesti piiril avatud ajutiste valimisjaoskondade tööd. Eelmisel õhtul peeti Petseris kinni kohaliku väljaande Eho Pskovõ ajakirjanikud, kes soovisid teha lugu sellest, kuidas töötab mobiilne valimisjaoskond Venemaal Kunitšina Goras Koidula piiripunkti lähistel.

«Mobiilse valimisjaoskonna lähedal viibisid politseitöötajad, kohaliku administratsiooni juht ning Petseri rajooni ja Pihkva oblasti valimiskomisjonide ametnikud, kelles ajakirjanike ilmumine tekitas pahameelt. Eho Pskovõ ajakirjanikel keelati kõigepealt valimisjaoskonna pildistamine ja filmimine ning seejärel, pärast meie seaduslike õiguste selgitamist, tehti ettepanek sõita Venemaa siseministeeriumi kohalikku osakonda. Jõudsime oma transpordiga politseisse. Ligi neli tundi andsime selgitusi sealsetele töötajatele,» teatas väljaanne.

Ajakirjanikud täpsustasid, et pärast politseinikega suhtlemist avaldati kohalikes telekanalites fotod ajakirjanike töötõenditest, mida nad pärast Kunitšina Goras toimunud võtete nurjumist esitasid.

Venemaa valimiskomisjoni avaldatud fotol on vaid mobiilse valimisjaoskonna töötajad, valijaid pole kuskil näha.
Venemaa valimiskomisjoni avaldatud fotol on vaid mobiilse valimisjaoskonna töötajad, valijaid pole kuskil näha. Foto: Pihkva oblasti valimiskomisjon

Pihkva oblasti Petseri rajooni valimiskomisjon on ise avaldanud mobiilsete valimisjaoskondade fotosid. Nendel on näha vaid jaoskondade töötajad.

«Olime eile seal, täielik tühjus. Kui keegi oli selles bussis, siis sõna otseses mõttes 1-2 inimest. Mingit järjekorda ei olnud,» jutustas üks pealtnägijatest.

Teine meie vestluspartner, kes on tuttav Pihkva oblasti «võimuvertikaali» tööpõhimõtetega, selgitas ametnike närvilist reaktsiooni sõltumatute ajakirjanike tegevusele just inimeste puudumisega.

«Need bussid on pigem propagandavõte. Tahetakse näidata, et NATO riikide elanikud lähevad Putini poolt hääletama. Aga elanikud ei lähe, ja nemad on närvis. Aga riiklik Vene meedia näitab igal juhul võimudele sobivat pilti,» on meie allikas kindel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles