Venemaa kodanikud said Eestis tulirelvadest priiks (5)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
PPA politseimajor Anneli Annist politsei lasketiirus.
PPA politseimajor Anneli Annist politsei lasketiirus. Foto: Tairo Lutter

Eelmise töönädala viimase päeva pärastlõunal kella kolme ajal tõid oma tuli­relva politseile kolmandate riikide kodakondsusega inimestest kaks viimast, keda kõiki kohustas seadus relvast loobuma, mis tähen­dab politsei- ja piirivalveameti (PPA) kinnitusel, et NATOsse või Euroopa Liitu (EL) mittekuu­lu­vate riikide viimse kui ühe kodaniku relvad on nüüd hoiul PPA relvahoidlates.

Kokku oli neid, kelle nimele varem Eestis väljastatud relvaluba reedel lõppes, kümmekonnast eri riigist, kuid enamik neist kuulus siiski Vene Föderatsiooni kodanike hulka.

Aasta tagasi oli siinse relvaloaga kolmandate riikide kodanikke PPA andmeil umbkaudu 650 ning nende käes oli kokku umbes 1200 tulirelva, millest pisut vähem kui pooled olid püstolid ja revolvrid ning pisut enam kui pooled mitmesugused jahipüssid.

Eelmise aasta 15. märtsil jõustunud seadusemuudatus lõpetas Eestis relvalubade väljastamise inimestele, kes ei ole ELi või NATO liikmesriikide kodanikud, ning lõpetas ühtlasi tänavu 15. märtsil neile väljastatud relvalubade kehtivuse.

Seadusemuudatus puudutas tol hetkel umbes 1300 inimest (sh ka määratlemata kodakondsusega inimesi), kellel oli siis kokku pisut üle 3000 relva.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles