Eesti sõlmis Ukrainaga kaitsehangete koostöökokkuleppe

Anu Viita-Neuhaus
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti sõlmis Ukrainaga kaitsehangete koostöökokkuleppe. Allkirjastamisel osalesid Ukraina asekaitseminister Dmõtro Klimenkov, agentuuri AOZ direktor Marina Bezrukova, Eesti suursaadik Ukrainas Anneli Kolk ja riigi kaitseinvesteeringute keskuse peadirektor Magnus-Valdemar Saar.
Eesti sõlmis Ukrainaga kaitsehangete koostöökokkuleppe. Allkirjastamisel osalesid Ukraina asekaitseminister Dmõtro Klimenkov, agentuuri AOZ direktor Marina Bezrukova, Eesti suursaadik Ukrainas Anneli Kolk ja riigi kaitseinvesteeringute keskuse peadirektor Magnus-Valdemar Saar. Foto: Postimees

Riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) ja Ukraina kaitsehangete agentuur AOZ sõlmisid Kiievis kahe riigi vahelise kaitsehangete koostöökokkuleppe.

«Kahepoolse kaitsealase koostöö arendamine Eestiga on üks meie peamisi prioriteete. Olen veendunud, et agentuuridevaheline edasine suhtlus aitab kaasa relvastuse ja sõjatehnika hankimisele Ukrainale,» ütles Ukraina asekaitseminister Dmõtro Klimenkov.

RKIKi peadirektor Magnus-Valdemar Saar lausus, et kaitsealase koostöö tihenemine on jätkuks Eesti senisele tegevusele Ukraina abistamisel. «Eesti on olnud Ukraina üks esimesi abistajaid ning tarninud materjale nii sõja eel kui ajal. Praegu sõlmitud kokkulepe intensiivistab kahe riigi koostööd veelgi,» lausus Saar.

Pooled alustavad aktiivset tööd memorandumi sätete rakendamiseks, et leida koostöös uusi võimalusi kaitseotstarbeliste materjalide tarnimiseks Ukrainale. Samuti jagatakse omavahel sõjast saadud õppetunde ja nende rakendamist Ukraina ja Eesti relvajõududes.

«Loodame aktiivsele suhtlusele hankimisel ja ühisprojektide elluviimisel. See aitab kaasajastada Ukraina relvajõude ja rahuldada nende vajadusi,» ütles agentuuri AOZ direktor Marina Bezrukova.

Allkirjastamisel osalesid Ukraina asekaitseminister Dmõtro Klimenkov, agentuuri AOZ direktor Marina Bezrukova, Eesti suursaadik Ukrainas Anneli Kolk ja riigi kaitseinvesteeringute keskuse peadirektor Magnus-Valdemar Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles