Kaja Kallas võttis Berliinis vastu auhinna silmapaistva tegevuse eest välispoliitikas (29)

Liisa Ehamaa
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas võttis täna Berliinis vastu auhinna, mille andsid üle Walther Rathenau Instituudi esimees Hartmuth A. Jung (vasakul) ja Saksamaa välisminister Annalena Baerbock (paremal).
Kaja Kallas võttis täna Berliinis vastu auhinna, mille andsid üle Walther Rathenau Instituudi esimees Hartmuth A. Jung (vasakul) ja Saksamaa välisminister Annalena Baerbock (paremal). Foto: Bernd von Jutrczenka / AP / Scanpix

Eesti peaminister Kaja Kallas võttis täna Berliinis vastu Walther Rathenau auhinna, mis anti talle silmapaistva tegevuse eest välispoliitikas.

«See on tunnustus Eestile ja ka mulle isiklikult Euroopa ühise keele leidmise ja selge seisukoha hoidmise eest Ukraina sõjas. Selline märkamine tähendab, et teeme õigeid asju,» kirjutas Kallas ühismeedias.

Muuhulgas rääkis Kallas võidukõnes Ukraina toetamise olulisusest ning Venemaa presidendi Vladimir Putini vastutusele võtmisest. «Seekord on ukrainlased Venemaa kuritegude ohvrid, homme võib see olla keegi teine».

Samuti rõhutas peaminister, et tänapäeval muutuvad üha olulisemaks teadmised meedia- ja infopädevusest. «Mida varem neid oskuseid oma lastele õpetame, seda turvalisem on ühiskond, kus me tulevikus elame,» ütles Kallas.

Peaministrile andis auhinna üle Saksamaa välisminister Annalena Baerbock.

Walther Rathenau oli Saksamaa poliitik ja 1922. aastal Saksamaa välisminister, kes mõrvati paremäärmuslaste poolt.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles