Eesti ja Luksemburgi veetav IT-koalitsioon Ukraina heaks startis hästi

BNS
Copy
TLMP05: KÜBERKAITSEÕPPUS TALLINNAS  : TALLINN, EESTI, 27MAR12
Küberkaitse kompetentsikeskus korraldab rahvusvahelist küberkaitseõppust Tallinnas. 
lt/Foto:LIIS TREIMANN
TLMP05: KÜBERKAITSEÕPPUS TALLINNAS : TALLINN, EESTI, 27MAR12 Küberkaitse kompetentsikeskus korraldab rahvusvahelist küberkaitseõppust Tallinnas. lt/Foto:LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Teisipäeval Ramsteinis toimunud Ukraina abistamise kontaktgrupi kohtumisel said kaitseministrid ülevaate Eesti ja Luksemburgi juhitud IT-koalitsiooni tegevustest, millega suurendatakse Ukraina kaitseministeeriumi ja relvajõudude IT-võimekust.

«IT-koalitsiooni töö on läinud hoogsalt käima – juba 11 riiki on liitunud, mitmete riikidega on käimas läbirääkimised järgmisteks liitumisteks ja ka esimesed hankeprotsessid on algatatud,» ütles kaitseminister Hanno Pevkur. «Aitame koos viia Ukraina relvajõudude side- ja infotehnoloogia vastavusse NATO standarditega, sest Ukraina tulevik on NATO-s. Ühtlasi toetab IT-koalitsioon ka kõiki teisi võimekoalitsioone, sest IKT on oluline lahinguvälja edu tagamise osa.»

IT-koalitsiooni kuulub praegu 11 riiki, lisaks Eestile ja Luksemburgile ka Belgia, Holland, Island, Itaalia, Leedu, Läti, Taani, Ukraina ja Ühendkuningriik. Ukraina toetuseks on seni kogutud enam kui 38 miljonit eurot ja täiendavalt on koalitsiooni liikmesriigid Ukrainale andnud IKT abi näiteks serverite ja muu vajaliku tehnoloogia näol.

Lisaks IT koalitsioonile keskendus Ukraina abistamise kontaktgrupp ka teiste võimekoalitsioonide tegevustele ja uutele abipakettidele, millest liitlased teada andsid. «Nii meie kui paljud teised liitlased on avalikustamas uusi abipakette, ent on selge, et peame veelgi enam tegema, sest Venemaa «presidenditalgude» järgselt on oht Vene sõjamasina hoogustumiseks selgelt kõrgem kui veel eelmisel nädalal,» märkis kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles