EKSPOLITSEINIKUD KOHTU ALL Vaheri ja Heldna protsess sai avapaugu, prokuröril on tekkinud salateooria (2)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Pikaaegne julgeolekuasutuste töötaja Eerik Heldna (vasakult) on kohtu all kahtlustusega kelmuses, endine PPA juht Elmar Vaher ja endine keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere kelmusele kaasaaitamises.
Pikaaegne julgeolekuasutuste töötaja Eerik Heldna (vasakult) on kohtu all kahtlustusega kelmuses, endine PPA juht Elmar Vaher ja endine keskkriminaalpolitsei juht Aivar Alavere kelmusele kaasaaitamises. Foto: Eero Vabamägi

Harju maakohtus toimus kolmapäeval eelistung endise kõrge politseiametniku Eerik Heldna, endise politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri ja keskkriminaalpolitsei juhi Aivar Alavere kohtuasjas.

Ekspolitseinike kaitsjal Margus Kurmil oli eelistungil kaks fookuspunkti. Esiteks ei olevat süüdistuses kirjas, miks Heldna roteerumine ei olnud õiguspärane ehk millist normi üldse rikuti.

«Mille vastu ma vaidlen?» küsis Kurm kohtusaalis ja täpsustas pärast istungit Postimehele: «Kuritegu on kirjeldatud läbi selle, et ametisse nimetamine ja roteerumine oli ebaseaduslik. Aga miks need olid ebaseaduslikud, see jääb süüdistuses ebaselgeks. Seda õigusnormi ei ole.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles