Reformierakond viskas muuseumi kritiseerinud Orlovi parteist välja

BNS
Copy
Haigla nõukogu liige Vadim Orlov.
Haigla nõukogu liige Vadim Orlov. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Reformierakonna juhatus otsustas kolmapäeval Narva muuseumi juhti kritsiseerinud muuseumi nõukogu liikme Vadim Orlovi erakonnast välja visata.

«Reformierakonna juhatus otsustas meie Ida-Virumaa piirkonna ettepanekul Vadim Orlovi erakonnast välja arvata. Põhjuseks erakonna maine kahjustamine,» ütles BNSile Reformierakonna peasekretär Timo Suslov.

Narva muuseumi nõukogu liige Vadim Orlov koos teise muuseumi nõukogu liikme Aleksei Mägiga esitasid terve rea etteheiteid muuseumi tegevjuhi Maria Smorževskih-Smirnovale selle eest, et tema juhtimisel oli muuseum seotud flaieriga, mida levitati narvalaste postkastides seoses märtsipommitamiste 80. aastapäevaga. Flaieril on kujutatud Nõukogude ja Venemaa vägede puruks pommitatud koolimaju 1944. aastal Narvas ning 2022. aastal Ukrainas ning selgitav kiri: «Midagi ei ole muutunud. Venemaa paneb toime sõjakuritegusid igal ajastul.»

Orlovi ja Mägi kriitilisi avaldusi muuseumi suunal tõlgendasid paljud Eesti-vastastena ning Eesti Muuseumide Liit ja kultuuriminister Heidy Purga Reformierakonnast tegid Narva linnapea Jaan Tootsile Keskerakonnast ettpaneku Mägi ja Orlovi tagasikutsumiseks muuseumi nõukogust. Toots seda siiski ei teinud ning 18. märtsil kogunenud muuseumi nõukogu otsustas skandaali kalevi alla peita ja kehtestada töörahu.

Reformierakonna Ida-Viru piirkond leidis siiski, et Orlovil pole kohta erakonna ridades ning partei juhtkond teeb lõpliku otsuse Orlovi osas kolmapäeval, 20 märtsil. Põhjenduseks toodi erakonna põhikirjapunkt, mis kohustab erakonna liiget mitte kahjustama erakonna mainet, kuid Orlov seda väidetavalt nüüd tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles