Neeme Suur: omavalitsuste liitmine suurendab inimeste kulusid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Suur.
Neeme Suur. Foto: Mihkel Maripuu

Omavalitsuste liitumisel vähenevad küll nende valitsemiskulud, kuid inimestest lähevad teenused kaugemale ning teenuste kättesaamine muutub kallimaks, ütles riigikogu liige ja endine Lääne maavanem Neeme Suur (SDE).

Suur rääkis omavalitsuse ja riigi suhteid lahanud ETV saates «Foorum», et kui valitsemiskulud vähenevad, tuleks küsida, kas muud kulud selle juures kasvavad.

«Näiteks kui ühinesid Märjamaa alev, Märjamaa vald ja Loodna vald ning küsime Maidla küla rahva käest, mida nemad sellest ühinemisest arvavad, siis selgub, et teenused on läinud inimesest palju kaugemale, peale selle, et omavalitsus hoiab kokku valitsemisraha, mis on tõsi, läheb inimestel endil teenuse kättesaamine tunduvalt kallimaks,» sõnas Suur.

Regionaalminister Siim Kiisler (IRL) vaidles vastu Suure väitele, et omavalitsuste liitmine muudab teenused inimestele kallimaks.

«Mis tähendab, et teenus läheb kaugemale, otsiaalteenus on ikka inimese juures, ühistransport on korraldatud ikka nii, nagu ta on korraldatud, kui räägime sellest, et vallavalitsuse hoone läheb inimesest kaugemale, siis inimese elu ei pea küll käima vallavalitsust pidi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles